Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance, prima femeie numită la vârf de companie pe piața locală

Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance, prima femeie numită la vârf de companie pe piața locală
Profit.ro
Profit.ro
scris 12 iul 2019

Miruna Senciuc preia conducerea sucursalei locale a BNP Paribas Personal Finance (Cetelem România), în calitate de director executiv, fiind, de asemenea, prima femeie din fruntea executivului din România, a anunțat, vineri, compania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cu o experiență de 22 de ani în domeniul financiar-bancar, Miruna Senciuc a fost numită la conducerea băncii începând cu această lună.

Numirea Mirunei Senciuc în noua funcție vine ca urmare a preluării de către Bruno Leroux a poziției de CEO al Hello Bank Cehia. După o perioadă de timp de trei ani în care condus sucursala din România, complementar cu poziția băncii din Cehia, Leroux va prelua o altă misiune importantă în cadrul grupului, fiind responsabil și de noua strategie Positive Impact pe care compania o va implementa în regiunea Europei Centrale și de Est.

FOTO Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din Capitală CITEȘTE ȘI FOTO Policolor a finalizat construcția noii fabrici de lacuri și vopsele din Capitală

„România este o piață competitivă, cu potențial ridicat și perfomanțe extraordinare, iar filiala locală a băncii este o piesă esențială pentru activitățile companiei în regiunea Europei Centrale”, spune Csilla Ihasz, CEO BNP Paribas Personal Finance Regiunea Europei Centrale, care a precizat că ”ne confruntăm cu o perioadă în care climatul politico-economic din țară este delicat”.

Miruna Senciuc s-a alăturat echipei BNP Paribas în 2004, în calitate de director comercial al Cetelem IFN, activând în această poziție vreme de nouă ani. Din anul 2013, a preluat conducerea Departamentul de Dezvoltare Comercială – Linia de Retail al BNP Paribas Personal Finance Sediul Central din Paris (2013-2016), iar ulterior a fost CEO al BNP Paribas Personal Finance Viena (2016-2019) conducând operațiunile companiei in Austria. A revenit la București în luna iulie a acestui an.

Cu peste 460.000 de carduri de credit in portofoliu și 480.000 de clienți, BNP Paribas Personal Finance București este o entitate bancară aflată în top trei emitenți de carduri de credit din România și gestionează peste 40.000 de cereri de creditare pe lună.

Începând cu 1 martie 2018, Cetelem IFN a devenit BNP Paribas Personal Finance Paris Sucursala București, ca urmare a fuziunii dintre Cetelem IFN și banca mamă franceză BNP Paribas Personal Finance. După finalizarea procesului de fuziune, activitatea comercială din România a continuat sub brandul Cetelem. În cei 15 ani de când este prezentă pe piața românească, compania a servit peste 1,4 milioane de români, oferind peste 2,2  milioane de credite.

FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac CITEȘTE ȘI FOTO Primele detalii ale celui mai mare proiect imobiliar gândit de Ion Țiriac

BNP Paribas Personal Finance SA este liderul pieței creditelor de consum  în Europa, prin intermediul activității de acordare a creditelor de consum și credite imobiliare. Deținută în proporție de 100% de banca BNP Paribas SA, BNP Paribas Personal Finance are aproape 17.500 de angajați și operează în peste 30 de țări. Deține mărcile comerciale Cetelem, Findomestic și AlphaCredit.

viewscnt
Afla mai multe despre
miruna senciuc
bnp