FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 24 iun 2019

Hotelul Hefaistos din Covasna, scos la vânzare în urmă cu doi ani, dar fără succes, este reofertat acum pe piață cu aceeași sumă, unitatea fiind între timp închisă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Prețul de vânzare este astfel propus în continuare la circa 4,1 milioane euro.

Hotelul este administrat de o societate având printre acționari și Uniunea Națională a Cooperativei Meșteșugărești (UCECOM).

Cei care intră pe site-ul hotel-hefaistos.com, al firmei Hefaistos-CM, care deține patru structuri de cazare din țară, și caută hotelul din Covasna, scos la vânzare, în încercarea de a găsi mai multe date, află că a fost închis printr-o hotărâre a acționarilor în mai 2017.

La finalul anului 2016, firma încercase să vândă cu 3,5 milioane de euro și hotelul Hefaistos din Eforie Nord, însă nici în acest caz nu a avut loc o tranzacție.

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna va fi scos la vânzare, prin licitație de la peste 4,1 milioane euro CITEȘTE ȘI FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna va fi scos la vânzare, prin licitație de la peste 4,1 milioane euro

Hotelul din Covasna, clasificat cu ani în urmă la două stele, are 130 de camere și 288 locuri de cazare, și o bază proprie de tratament. Licitația, care va începe de la prețul minim de 4,1 milioane de euro, plus TVA, va avea loc pe 4 iulie 2019, ora 11:00 în Bucuresti. Taxa de participare la licitatie este de 2.000 lei.

Presa a scris în anii din urmă că Hefaistos-CM este urmașa fostei Case de Asigurări Sociale și Pensii din Cooperația Meșteșugărească (CASCOM), care achita pensiile a 150.000 de foști angajați în sistemul cooperației. În paralel, societatea își dezvoltase înainte de '89 structuri de în Mamaia, Eforie, Covasna și Sovata. În primii ani de după Revoluție sistemul public de pensii a preluat plata pensiilor, iar patrimoniul CASCOM a fost transferat UCECOM.

FOTO Hotelul Hefaistos din Covasna, scos în urmă cu doi ani la vânzare, este reofertat pe piață cu același preț

viewscnt
Afla mai multe despre
hotel hefaistos
covasna
vanzare