Noi reguli care să îi protejeze pe agricultori în lanțul de aprovizionare cu alimente

Noi reguli care să îi protejeze pe agricultori în lanțul de aprovizionare cu alimente
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 apr 2019

Un nou set de reguli europene care vor garanta protecția agricultorilor europeni precum și a micilor furnizori împotriva practicilor comerciale neloiale în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente au intrat marți în vigoare.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Noile reguli acoperă produsele agricole și alimentare comercializate în cadrul în cadrul lanțului de aprovizionare cu alimente. Pentru prima dată, vor fi interzise în UE până la 16 practici comerciale neloiale impuse în mod unilateral de un partener comercial, arată Agerpres.

Practicile comerciale neloiale care urmează a fi interzise sunt plățile întârziate în cazul produselor perisabile, anulările în ultimul minut ale comenzilor, modificările unilaterale sau retroactive ale contractelor și obligarea furnizorului la plata produselor irosite. Alte practici vor fi permise numai dacă fac obiectul unui acord prealabil, clar și lipsit de ambiguitate între părți: faptul că un cumpărător returnează unui furnizor produsele alimentare nevândute; faptul că un cumpărător impune unui furnizor o plată pentru garantarea sau menținerea unui acord de furnizare pentru produse alimentare; faptul că un furnizor plătește pentru promovarea sau comercializarea produselor alimentare vândute de cumpărător.

viewscnt
Afla mai multe despre
magazine
alimente