O româncă, numită de gigantul Pfizer responsabilă de conformitatea cu legislația peste 20 de țări

O româncă, numită de gigantul Pfizer responsabilă de conformitatea cu legislația peste 20 de țări

FOTO: Nadia Comănescu

scris 8 aug 2017

Românca Nadia Comănescu a preluat de la începutul acestei veri funcția de responsabil regional pentru conformitate pentru Europa de Vest în cadrul gigantului farmaceutic Pfizer, iar aceasta va coordona de la Londra implementarea programului de conformitate cu legislația și regulamentele interioare a Pfizer din 20 de țări, printre care Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania, Grecia și Elveția, a anunțat marți compania.

Comănescu are o experiență de 6 ani ca Regional Compliance pentru Europa de Est, Europa Centrală, Rusia, Turcia și India, scrie News.ro.

Din noul său rol, românca va lucra cu echipa de management regional și Divizia de Conformitate pentru a iniția, ghida și coordona crearea și implementarea politicilor, procedurilor și programelor care vor ajuta toate diviziile Pfizer din Europa de Vest să își desfășoare activitatea în deplin acord cu legislația în vigoare și cu regulile de integritate ale companiei.

Fresenius, liderul pieței globale de servicii pentru dializă, cu 35 de clinici în România, cumpără un producător de aparatură medicală din SUA cu 2 miliarde dolari CITEȘTE ȘI Fresenius, liderul pieței globale de servicii pentru dializă, cu 35 de clinici în România, cumpără un producător de aparatură medicală din SUA cu 2 miliarde dolari

Nadia Comănescu are peste 16 ani de experiență în industria farmaceutică și lucrează pentru Pfizer din 2006.

Ea a condus timp de cinci ani acest departament, coordonând, apoi, Divizia Compliance a Pfizer din poziția de Regional Compliance Lead pentru Europa de Est, Caucaz, Rusia, Tucia și India.

Din noua sa poziție, ea va coordona o echipă de Country Compliance Leads, cu ajutorul cărora va crea o rețea multidisciplinară care va avea rolul de a consolida activitățile de compliance în viitor.

Din data de 1 noiembrie 2016, românca Mirela Iordan a preluat funcția de conducere a subsidiarei din România a Pfizer, înlocuindu-l pe americanul Nolan Townsend, care a fost promovat președinte al diviziei de boli rare pentru regiunea piețelor dezvoltate.

Potrivit unui studiu realizat de Cegedim pentru piața farmaceutică, Pfizer, cu o cifră de afaceri de 538,7 milioane lei, a ocupat locul al cincilea în topul celor mai importanți jucătorii din sector, în perioada iulie 2015-iunie 2016. Pfizer este cel mai mare grup farmaceutic american.

viewscnt
Afla mai multe despre
pfizer
nadia comanescu