Papalekas a câștigat anul trecut aproape 2,7 milioane de euro ca director executiv al Globalworth

Papalekas a câștigat anul trecut aproape 2,7 milioane de euro ca director executiv al Globalworth
Cristina Cuncea
Cristina Cuncea
scris 2 sep 2015

Omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, unul dintre cei mai importanți proprietari de clădiri de birouri din București, a încasat anul trecut o remunerație totală de aproape 2,7 milioane de euro, în calitate de director executiv al Globalworth, compania prin care deține proprietățile imobiliare. Remunerația reprezintă peste 10% din veniturile totale raportate de firmă în 2014.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dacă luăm în calcul un salariu mediu net de 400 de euro pe lună, Papalekas a câștigat anul trecut 6.700 de salarii medii nete.

Papalekas a obținut 2,6 milioane de euro sub formă de salarii, inclusiv un bonus de 2,1 milioane de euro, care va fi plătit 50% cash, 50% sub formă de acțiuni ale companiei.

De asemenea, omul de afaceri, care controlează 46,1% din Globalworth a primit 77.000 de euro sub formă de alte beneficii. Globalworth deținea anul trecut active imobiliare în România în valoare de circa 600 de milioane de euro, care au generat venituri totale de 22,2 milioane de euro.

Al doilea om în compania, Dimitris Raptis a avut o remunerație de 1,05 milioane de euro din care 267.000 de euro sub formă de salariu și 783.000 de euro dividende. Și Raptis a primit un bonus anul trecut, însă mult mai redus decât Papalekas, respectiv de 700.000 de euro (inclus la dividende), 50% încasate cash, iar 50% sub formă de acțiuni.

În total, cei opt membri ai conducerii Globalworth au încasat anul trecut remunerații totalizând 4,127 milioane de euro, salarii, bonusuri, beneficii și dividende.

Globalworth a fost fondată în 2014 de omul de afaceri grec pentru a reuni sub aceeași umbrelă toate activele imobiliare deținute în România. Compania a fost listată la Bursa de la Londra, iar printre acționari au fost atrase și două fonduri americane de investiții, York Capital (20,9%) și Oak Hill Advisors (13,4%).

Compania a fost printre cei mai activi investitori imobiliari de pe piața locală în ultimii ani, printre principalele proiecte deținute fiind Tower Center International, BOB, BOC, Upground, Nusco Tower, Green Court Building A sau Unicredit HQ.

Spre comparație, Martin Slabert, fostul șef companiei sud-africane de dezvoltare imobiliară NEPI a câștigat anul trecut 267.000 de euro. NEPI, cu active de circa 1,5 miliarde de euro în România și Globalworth au fost printre cei mai activi investitori imobiliari pe piața locală în ultimii ani.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
papalekas
remunerație
imobiliare