Parcul IOR va fi transformat într-o ”grădină muzicală”

Parcul IOR va fi transformat într-o ”grădină muzicală”
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 apr 2023

Instrumente muzicale outdoor vor fi amplasate într-un perimetru din parcul Gheorghe Petrașcu, aflat în vecinătatea Școlii Gimnaziale de Muzică nr. 5 din București, după ce Consiliul Local Sector 3 a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
27 mai - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, CEC Bank, Sphera, Teraplast

Este vorba, în mare parte, despre instrumente de percuție care scot sunete prin lovire: xilofoane, marimbofoane, cinele, dar și așa-zise claviaturi ca de pian sau gen xilofon, care sunt așezate pe sol și scot sunete când se calcă pe acestea, arată Rador.

Tranzacție: RAP Tronic Process Engineering preia Kogaion. “Gândurile noastre se îndreaptă către cucerirea piețelor externe.” CITEȘTE ȘI Tranzacție: RAP Tronic Process Engineering preia Kogaion. “Gândurile noastre se îndreaptă către cucerirea piețelor externe.”

„Parcul IOR atrage foarte mulți locuitori din sector și chiar din Capitală. Ne-am propus sau cel puțin asta ar fi viziunea să încercăm să mai creăm puncte de atracție și în alte locuri decât în parcul IOR, care deja a devenit foarte aglomerat (…), de aceea ne-am gândit ca în parcul de lângă Școala de Muzică, un parc destul de frumos, dar nu prea populat, să creăm acest punct de atracție și anume o grădină muzicală. Înseamnă dotarea și utilarea cu niște instrumente muzicale outdoor (…) ce pot fi folosite fără a fi uzate și stricate, pentru că sunt concepute pentru așa ceva, pentru un trafic intens atât de copii, cât și de cei care se pricep cât de cât la muzică, ba chiar cred că niște artiști s-ar putea juca foarte frumos, creând spectacole deosebite și s-ar potrivi foarte bine cu vecinătatea Școlii de Muzică”, a spus inițiatorul proiectului, consilierul local PNL Inocențiu Voinea.

Proiectului i-au fost alocați, de la bugetul local, 500.000 de lei fără TVA, pentru grădina muzicală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ior
parc