Prețurile petrolului au avut o evoluție negativă

Prețurile petrolului au avut o evoluție negativă
Profit.ro
Profit.ro
scris 4 mai 2024

Prețurile petrolului au avut o evoluție negativă, iar pe ansamblul săptămânii au scăzut cu peste 6%, cele mai accentuale declinuri din ultimele trei luni, investitorii analizând datele de pe piața americană a muncii și perspectivele reducerii dobânzii de referință de către Rezerva Federală, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
20 mai - Eveniment News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Contractele futures pentru țițeiul Brent, cu livrare în iulie, au scăzut cu 71 de cenți, sau cu 0,85%, la 82,96 dolari pe baril, scrie News.ro.

FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom CITEȘTE ȘI FOTO Gigantul Saint-Gobain semnează un acord major în România, pentru electricitate verde de la OMV Petrom

Prețul țițeiului american West Texas Intermediate aferent lunii iunie a scăzut cu 84 de cenți, sau cu 1,06%, la 78,11 dolari pe baril.

Ambele valori de referință au înregistrat pierderi pierderi săptămânale de peste 6%, deoarece investitorii sunt îngrijorați de faptul că ratele dobânzilor mari pentru mai mult timp vor reduce creșterea economică în SUA, principalul consumator de petrol din lume, precum și în alte părți ale lumii.

Prețul petrolului Brent a consemnat un declin săptămânal de aproximativ 6,8%, în timp ce prețul WTI s-a redus cu 6,4%.

Creșterea locurilor de muncă din SUA a încetinit peste așteptări în aprilie, iar câștigul salarial anual s-a redus, au arătat datele de vineri, determinând traderii să își mărească așteptările că banca centrală a SUA va efectua prima sa reducere a dobânzii de anul acesta în septembrie.

”Economia încetinește puțin. Dar (datele) oferă o cale de urmat, că Fed va efectuta cel puțin o reducere a dobânzii în acest an”, a spus Tim Snyder, economist la Matador Economics.

Fed a menținut dobânzile stabile în această săptămână și a semnalat valori ridicate ale inflației care ar putea întârzia reducerile dobânzilor.

viewscnt
Afla mai multe despre
petrol
pret