FOTO Autoritățile din Brașov au prelungit sezonul de schi

 FOTO Autoritățile din Brașov au prelungit sezonul de schi

Foto: News.ro

Profit.ro
Profit.ro
scris 13 apr 2023

Primăria Brașov anunță că turiștii care vor petrece sărbătorile de Paște în Poiana Brașov vor putea schia în condiții bune. La Brașov, sezonul de schi a fost prelungit până pe 23 aprilie, în condițiile în care în ultima perioadă a nins din nou. Administratorii domeniului schiabil spun că dacă vremea o va permite vor menține deschise pârtiile până la sfârșitul acestei luni.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

„Având în vedere condițiile meteo favorabile din ultima perioadă, inclusiv ninsorile din cursul nopții și zilei de ieri, care au permis menținerea pârtiilor într-o stare bună, sezonul se prelungește până în data de 23 aprilie. Dacă starea pârtiilor va fi în continuare în condiții optime, sezonul va fi prelungit până la 30 aprilie, dată până la care este valabilă convenția cu Ana Teleferic pentru utilizarea în comun a transportului pe cablu. Se schiază în condiții bune pe pârtiile: Kanzel, Doamnei, Ruia, Lupului, Drumul Roșu, cu ieșire la telescaunul Ruia”, anunță Primăria municipiului Brașov, scrie News.ro.

VIDEO Iohannis, despre salarii: Sunt complet împotriva unor tăieri alandala / Să nu vă așteptați să agreez sau să salut tăieri care se fac așa, din pix, din biroul unui ministru CITEȘTE ȘI VIDEO Iohannis, despre salarii: Sunt complet împotriva unor tăieri alandala / Să nu vă așteptați să agreez sau să salut tăieri care se fac așa, din pix, din biroul unui ministru

Conform oficialilor administrației locale, în zona inferioară a masivului Postăvaru pârtiile „nu oferă condiții optime” pentru practicarea sporturilor de iarnă.  Turiștii sunt avertizați că, după orele prânzului, din cauza temperaturilor ridicate, se schiază în condiții de primăvară, zăpada fiind grea, așa-numita „zăpadă ortopedică“, iar în aceste condiții nu este exclus riscul producerii de accidente.

„Având în vedere că prelungirea sezonului până la sfârșitul lunii aprilie depinde de condițiile meteo, îi rugăm pe iubitorii sporturilor de iarnă să își achiziționeze ski-pass-uri adaptate acestei perioade, astfel încât să își poată consuma punctele cumpărate. Conform discuțiilor cu operatorul sistemului de transport pe cablu, în această perioadă va fi suspendată comercializare ski-pass-urilor cu valorile cele mai mari, respectiv cele de 240 de puncte și cele de 10 zile”, menționează administrația locală.

Instalațiile de transport pe cablu care funcționează în Poiana Brașov sunt telegondola, telescaunul Ruia și teleschiul Ruia. Programul de funcționare a instalațiilor de transport pe cablu este până la ora 16:00 pentru ultima urcare cu telegondola, iar telescaunul Ruia va funcționa până la 15:45.

viewscnt
Afla mai multe despre
schi
poiana brasov