Parcul IOR va fi transformat într-o ”grădină muzicală”. Reabilitare pe principiile Noului Bauhaus European

Povești cu Profit   
Parcul IOR va fi transformat într-o ”grădină muzicală”. Reabilitare pe principiile Noului Bauhaus European

Primăria Sectorului 3 intenționează să lanseze lucrări de revitalizare a Parcului I.O.R. (Alexandru Ioan Cuza), pe principiile Noului Bauhaus European.

VEZI AICI ȘI FOTO Nicușor Dan: Poliția Locală a dat o amendă record proprietarului din Parcul IOR

Urmărește-ne și pe Google News

Se va pune accent pe valorizarea calităților peisagistice existente – în special a Lacului Titan și a celor cinci insule distincte – și pe păstrarea identității istorice și afective a zonei, alături de introducerea unor funcțiuni contemporane adaptate utilizatorilor actuali.

HARTĂ Poșta Română lansează cea mai amplă modernizare logistică din ultimele decenii CITEȘTE ȘI HARTĂ Poșta Română lansează cea mai amplă modernizare logistică din ultimele decenii

Planificarea se va baza pe un model de co-design participativ, în care vor fi implicați locuitori, specialiști și organizații locale.

Sunt avute în vedere fântâni arteziene, piste de alergare ecologice, grădină urbană comunitară

Anterior era relatat că instrumente muzicale outdoor vor fi amplasate într-un perimetru din parcul Gheorghe Petrașcu, aflat în vecinătatea Școlii Gimnaziale de Muzică nr. 5 din București, după ce Consiliul Local Sector 3 a adoptat un proiect de hotărâre în acest sens.

Este vorba, în mare parte, despre instrumente de percuție care scot sunete prin lovire: xilofoane, marimbofoane, cinele, dar și așa-zise claviaturi ca de pian sau gen xilofon, care sunt așezate pe sol și scot sunete când se calcă pe acestea.

Tranzacție: RAP Tronic Process Engineering preia Kogaion. “Gândurile noastre se îndreaptă către cucerirea piețelor externe.” CITEȘTE ȘI Tranzacție: RAP Tronic Process Engineering preia Kogaion. “Gândurile noastre se îndreaptă către cucerirea piețelor externe.”

„Parcul IOR atrage foarte mulți locuitori din sector și chiar din Capitală. Ne-am propus sau cel puțin asta ar fi viziunea să încercăm să mai creăm puncte de atracție și în alte locuri decât în parcul IOR, care deja a devenit foarte aglomerat (…), de aceea ne-am gândit ca în parcul de lângă Școala de Muzică, un parc destul de frumos, dar nu prea populat, să creăm acest punct de atracție și anume o grădină muzicală.

Înseamnă dotarea și utilarea cu niște instrumente muzicale outdoor (…) ce pot fi folosite fără a fi uzate și stricate, pentru că sunt concepute pentru așa ceva, pentru un trafic intens atât de copii, cât și de cei care se pricep cât de cât la muzică, ba chiar cred că niște artiști s-ar putea juca foarte frumos, creând spectacole deosebite și s-ar potrivi foarte bine cu vecinătatea Școlii de Muzică”, era transmis atunci.

Proiectului i-au fost alocați la acel moment, de la bugetul local, 500.000 de lei fără TVA, pentru grădina muzicală.

viewscnt
Afla mai multe despre
ior
parc