Piața locală de outsourcing a ajuns la 800 de milioane de euro. Cât câștigă un angajat în industrie

Piața locală de outsourcing a ajuns la 800 de milioane de euro. Cât câștigă un angajat în industrie
Profit.ro
Profit.ro
scris 28 ian 2020

Piața locală de Business Process Outsourcing (BPO) a ajuns, în 2019, la o valoare de circa 800 de milioane de euro, în creștere cu 8% comparativ cu 2018.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

Potrivit estimărilor, în acest moment, pe piața locală, cel mai mare volum de proiecte provine de la companii din industria de telecomunicații și IT&C, mai ales din SUA.

Raportat la zonele geografice din România în care este concentrată piața de BPO, București se află, de departe, pe primul loc, urmat de Brașov, Cluj-Napoca, Iași și Sibiu.

“Dacă în urmă cu 15 ani România nu exista pe harta internațională a outsourcing-ului, iar acum 5 ani se regăsea încă pe lista celor mai ieftine țări în ceea ce privește externalizarea proceselor de business, astăzi lucrurile arată diferit. Astfel, piața locală este preferată de către companiile multinaționale, mai ales datorită nivelului crescut de educație al angajaților din industrie și posibilității acestora de a susține proiecte complexe”, spune Vladimir Sterescu, Country Manager CGS România.

EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat o parte din parcul Grozăvești la preț derizoriu și pregătește lovitura CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Alin Niculae, proprietarul unuia dintre cei mai mari distribuitori independenți de motorină din România, a cumpărat o parte din parcul Grozăvești la preț derizoriu și pregătește lovitura


Cât câștigă un angajat în industria de outsourcing

Datele arată că, în acest moment, pe piața locală de business process outsourcing activează aproximativ 25.000 de angajați. În acest moment, un angajat din sectorul de outsourcing are un salariu mediu net de circa 2.800 de lei, la acesta adăugându-se bonuri de masă sau asigurări de sănătate.

În România, rata de rotație a personalului este de circa 35% pe an, în timp ce în țări precum SUA, Filipine sau India ajunge la procente cuprinse între 80% și 110%.

Pentru anul 2020, este estimat un avans de aproape 10% a valorii pieței de profil.

viewscnt
Afla mai multe despre
outsourcing
business process outsourcing
computer generated solutions