Platforma românească Houston atrage 200.000 de euro. Planuri de extindere în Franța, Germania, Portugalia, Italia, SUA

Platforma românească Houston atrage 200.000 de euro. Planuri de extindere în Franța, Germania, Portugalia, Italia, SUA

Robert Blaga, fondator și CEO al Houston

scris 5 mai 2021

Houston, dezvoltatorul unei platforme de învățare pentru echipe care lucrează la distanță, a atras o investiție de 200.000 de euro din partea Lumus - un sindicat de business angels format doar din femei din Europa Centrală și de Est, Overkill - un fond de investiții din Letonia și patru dintre primii clienți Beta ai companiei. Managementul are în plan ca în această vară să obțină o finanțare de aproximativ 0,35 - 0,5 milioane de euro.

Cei patru clienți Beta au investit 100.000 de euro - jumătate din finanțarea obținută - și sunt Bitou (Germania), DynamicEvents (Irlanda), Right Impact (Singapore) Turnaround (Emiratele Arabe Unite). Houston are în prezent clienți Beta din Germania, Belgia, Irlanda, Spania, Singapore, Malaezia, Hong Kong, Emiratele Arabe Unite.

Compania a fost lansată în 2020 de Robert Blaga (37 ani), specialist cu zece ani de experiență în training în companii precum Michelin sau Brainiup (dezvoltare și învățare prin joc). De-a lungul anilor a fost implicat în proiecte cu echipe din circa 40 de țări.

Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii CITEȘTE ȘI Fulfilment by eMAG, instrumentul de un milion de euro care ajută antreprenorii să se concentreze pe creșterea afacerii

Platforma are la bază un algoritm care măsoară creșterea eficienței comportamentului angajaților în urma parcurgerii unui modul de învățare de 30-60 de minute. Ulterior, programul compară scorul obținut de echipă cu unul global rezultat în urma analizei a peste 250 de grupuri. Astfel, informațiile oferite sunt despre progresul echipei, dar și despre performanța acesteia comparativ cu alte grupuri. 

Compania se adresează departamentelor de resurse umane ale companiilor mari și furnizorilor de programe de training și dezvoltare. În prezent, platforma poate fi utilizată de între 5 și 1.000 de persoane simultan, dar conducerea companiei vrea să mărească capacitatea la 5.000 de persoane până în luna iulie a acestui an.

Twitter a cumpărat o tehnologie care creează servicii pe bază de abonament CITEȘTE ȘI Twitter a cumpărat o tehnologie care creează servicii pe bază de abonament

“Odată cu atragerea acestei investiții de 200.000 de euro, anunțăm și ieșirea produsului nostru din versiunea Beta”, afirmă Robert Blaga, fondator și CEO al Houston. 

De la începutul acestui an, gradul de utilizare al platformei a crescut în medie cu 56% în fiecare lună, iar numărul de angajați care folosesc platforma a crescut de la 300 în ianuarie la 1.700 în aprilie.

 O nouă politică britanică favorizează imigrația elitelor CITEȘTE ȘI O nouă politică britanică favorizează imigrația elitelor

“Ne dorim ca până la finalul lui 2021 să avem 100 de clienți. De asemenea, începând din această lună, avem planuri de extindere în Franța, Germania, Portugalia și Italia și să intrăm pe piața din SUA. Pe piața americană vizăm statele în care se află sediile mai multor companii din industriile biotech și automotive. Printre acestea se numără California, Michigan, Ohio, Indiana”, adaugă Robert Blaga.

Conducerea Houston estimează venituri de 1 milion de euro pentru 2022.

viewscnt
Afla mai multe despre
houston
robert blaga