Probleme în fermele din Italia: Muncitorii români nu ar mai merge în peninsulă fiindcă ar fi mai bine plătiți în țară

Probleme în fermele din Italia: Muncitorii români nu ar mai merge în peninsulă fiindcă ar fi mai bine plătiți în țară
Profit.ro
Profit.ro
scris 15 mai 2022

Culturile de căpșuni din mai multe ferme italiene rămân neculese din cauza lipsei de forță de muncă.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Căpșunele sunt lăsate să atârne pe plante deoarece personalul angajat pentru recoltare nu este suficient pentru a acoperi toate suprafețele cultivate din zona de sud a Italiei, Metapontino. Între timp, temperaturile cresc și recoltele pot fi compromise, transmite publicația LantulAlimentar.ro, care citează mărturiile mai multor fermieri italieni.

„În fiecare an, pe măsură ce sezonul se apropie de sfârșit, disponibilitatea forței de muncă este redusă drastic deoarece mulți muncitori se mută în fermele de sâmburoase, pentru rărire și cules fructe. De data aceasta, însă, se pare că lipsa de muncitori este cu adevărat critică. În comparație cu anii trecuți, există și un deficit de muncitori străini, care preferă să rămână în țările lor de origine, parțial din cauza creșterilor salariale”, a declarat fermierul italian Ermal Gjuzi.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

”În anii trecuți, datorită sprijinului muncitorilor străini, am reușit să depășim lipsa de personal, dar acum se pare că muncitorii de alte naționalități, precum românii, albanezii și africanii, nu mai sunt disponibili. An de an suntem nevoiți să pregătim personal nou, care să recunoască fructul copt, gata de recoltat și să lase în pom pe cele care nu sunt coapte în totalitate”, a declarat un alt fermier italian, specializat în culturile de cireșe.

viewscnt
Afla mai multe despre
italia
romani
ferme