VIDEO Probleme pentru Viktor Orban? Katalin Novak, învestită în funcția de președinte al Ungariei, condamnă ofensiva Rusiei în Ucraina

VIDEO Probleme pentru Viktor Orban? Katalin Novak, învestită în funcția de președinte al Ungariei, condamnă ofensiva Rusiei în Ucraina
Profit.ro
Profit.ro
scris 14 mai 2022

Katalin Novak a fost învestită în funcția de președinte al Ungariei și a condamnat, la ceremonia de învestire care a avut loc în fața Parlamentului din Budapesta, în Piața Kossuth Lajos, ofensiva Rusiei în Ucraina, precizând că prima sa vizită oficială va fi în Polonia, informează The Guardian.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

VEZI AICI ȘI Viktor Orban este izolat

“Marți, 17 mai, voi merge la Varșovia pentru a-l întâlni pe președintele Poloniei. Domnule președinte, dragă Andrzej (Duda), îți mulțumesc perntru oportunitatea de  a discuta așa cum se cuvine între prieteni. Noi condamnăm agresiunea lui Putin, invazia armată asupra unui stat suveran. Spunem un nu etern oricărui efort îndreptat către refacerea Uniunii Sovietice”, a spus Katalin Novak, arată news.ro.

VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă CITEȘTE ȘI VIDEO PROFIT NEWS TV Bogdan Maioreanu, analist eToro: Anxietate pe piețe. Efectele inflației ridicate încep să se vadă

MTI notează că Novak a afirmat sâmbătă că are responsabilitatea deosebită de a arăta, în calitate de președinte, ce înseamnă pentru ea patria, Ungaria, compatrioții săi, maghiarii și ce crede despre "viața noastră comună și locul nostru în lume".

La ceremonia de învestire care a avut loc, Katalin Novák a subliniat: viața țării este umbrită de un nor negru, umbra războiului. Ea a explicat că atacul asupra Ucrainei, după primul șoc, a impus găsirea unor răspunsuri imediate și, în același timp, bine gândite, valabile pe termen lung, și din partea Ungariei. După sosirea primilor refugiați în țară pe 25 februarie, maghiarii s-au grăbit să-i ajute fără să-și pună întrebări.

PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări CITEȘTE ȘI PROFIT NEWS TV Claudiu Cazacu, Consulting Strategist XTB România: Scenariul inițial era unul rezonabil, de creștere cu 2,1% pentru PIB-ul României. Acum este în revizuire în jos și vedem de la o zi la alta că apar schimbări

De atunci, 700 000 de refugiați au intrat pe pământul ungar care le-a oferit siguranță, ungurii au strâns donații în valoare de sute de milioane de forinți, ei oferă îngrijire răniților, trimit alimente celor care au rămas acasă, oferă oportunități de educație, cazare, hrană și muncă pentru familii. Ungaria a trecut cu brio examenul de omenie, a spus Katalin Novák.

Novák a arătat că Ungaria nu este neutră. “Suntem de partea victimelor nevinovate și a adevărului”.

Noul președinte a mai afirmat că Ungaria nu va renunța la suveranitate și va sprijini aderarea Ucrainei la comunitatea țărilor europene.

Katalin Novák s-a oferit pentru medierea în vederea continuării tratativelor de pace și a luat poziție în favoarea intereselor maghiarilor din Ucraina.

Ea a mai spus că parlamentul va desemna luni prim-ministrul și în curând va putea numi membrii noului guvern.

La evenimentul de sâmbătă au participat, printre alții, premierul Viktor Orbán și László Kövér, președintele parlamentului.

Katalin Novák a fost aleasă președinte al republicii pe 10 martie, fiind al șaselea șef de stat de la schimbarea regimului.

viewscnt
Afla mai multe despre
ungaria
rusia