Producătorul de locomotive Softronic a câștigat prima finanțare prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate și va investi 200.000 de euro în modernizarea fabricii

Producătorul de locomotive Softronic a câștigat prima finanțare prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate și va investi 200.000 de euro în modernizarea fabricii
Profit.ro
Profit.ro
scris 27 dec 2022

Producătorul de locomotive Softronic este compania câștigătoare a primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei, anunță ministrul de resort Florin Spătaru. Acesta spune că 200.000 de euro vor fi investiți în modernizarea fabricii cu echipamente și tehnologie de ultimă generație.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

”O companie cu capital 100% românesc, câștigătoarea primei finanțări prin schema de ajutor de stat pentru competitivitate lansată de Ministerul Economiei. Am semnat, astăzi, contractul de finanțare cu Softronic, un producător de locomotive din Craiova care a aplicat pentru accesarea de ajutor de minimis prin schema pentru competitivitate”, spune Spătaru.

Deficitul bugetar accelerează pe final de an și urcă la 58,7 miliarde lei, dar este încă departe de ținta pentru tot anul. Plățile pentru investiții recuperează, dar lent CITEȘTE ȘI Deficitul bugetar accelerează pe final de an și urcă la 58,7 miliarde lei, dar este încă departe de ținta pentru tot anul. Plățile pentru investiții recuperează, dar lent

Ministrul Economiei, Florin Spătaru a participat marți, la Craiova, la evenimentul de semnare a primului contract de finanțare prin schema de ajutor de minimis "Sprijin acordat pentru implementarea Programului de creștere a competitivității produselor industriale" de către Softronic Craiova, lansată de Ministerul Economiei în luna noiembrie.

Astfel, 200.000 de euro, bani de la stat, vor fi investiți în modernizarea fabricii cu echipamente și tehnologie de ultimă generație.

”Încurajez companiile românești să depună proiecte care pot primi finanțare prin cele 3 scheme de ajutor de stat lansate de Ministerul Economiei anul acesta și care vor continua și în 2023. Felicitări Softronic pentru proiectele ambițioase pentru fabricarea de locomotive verzi, prietenoase cu mediul, și pentru menținerea a 600 de angajați chiar și-n acești ani grei cu crize suprapuse”, adaugă ministrul.

Schema de ajutor de minimis, care are prevăzut un buget de 30.000.000 lei, se adresează întreprinderilor, inclusiv societăților cooperative, care activează în sectoarele industriei prelucrătoare și al recuperării materialelor sau/și recuperarea materialelor, precum și entităților din infrastructura pentru evaluarea conformității produselor industriale, asociațiilor profesionale și patronatelor de ramură.

În urma depunerii cererii de finanțare, Softronic Craiova, un producător de locomotive, cu capital românesc, care își propune să devină un jucător de top în Europa în domeniul producției de locomotive electrice, este prima firmă declarată câștigătoare.

viewscnt
Afla mai multe despre
softronic
investitii
ajutor de stat
locomotive