Program-pilot 100% românesc - Un sistem integrat de dezinfecție, care reduce cu 95-96% riscul de contaminare inclusiv cu virusul Covid-19, a fost montat pe un autobuz STB

Program-pilot 100% românesc - Un sistem integrat de dezinfecție, care reduce cu 95-96% riscul de contaminare inclusiv cu virusul Covid-19, a fost montat pe un autobuz STB
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 iun 2020

Un sistem integrat constând în module de dezinfecție, care reduc cu aproximativ 95-96% riscul de contaminare cu bacterii și virusuri, inclusiv virusul Covid-19, a fost montat pe un autobuz STB, ca program-pilot de dezinfecție profesională a mijloacelor de transport în comun. Programul-pilot este realizat de Institutul de Cercetări în Transporturi (INCERTRANS), Compania Municipală Energetica București (CMEB) și societatea Aether, fiind supravegheat și testat medical de Direcția de Sănătate Publică (DSP) și de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală - Laboratorul Național de Referință pentru EST. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Sistemul este conceput special pentru mijloacele de transport în comun pe diferite mărci de autobuze, însă poate fi reconfigurat și pentru metrou, tren, spații imobiliare, depozitare, magazine etc.

Produsul este 100% românesc, reprezentând un sistem inovator și cu implementare rapidă.

DSP asigură probele de sanitație prelevate din mijlocul de transport în comun testat, iar Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală testează sistemul de lămpi în laboratoare specializate pe culturi de  Covid-19. Astfel, va exista pentru prima dată certitudinea că sistemul este eficient împotriva virusurilor și bacteriilor, inclusiv a virusului Cov-19, datorită lămpilor concepute special de INCERTRANS, afirmă surse oficiale.

Totodată, este și o premieră europeană și mondială a acestui lucru, întrucât aseptizarea unui mijloc de transport în comun în România, chiar și în Uniunea Europeană și SUA, nu s-a făcut niciodată la acest mod profesionist. Studiile și cercetările efectuate de oamenii de știință americani, în general pe virusuri și bacterii și în special pe virusul Cov-19, arată că, prin crearea unui asemenea sistem, riscul transmiterii acestora s-ar diminua cu peste 80%, întrucât mijlocul de transport în comun reprezintă modul cel mai rapid de transmitere.

Astfel, în acest moment, INCERTRANS, CMEB și AETHER, împreună cu Primăria Capitalei, efectuează un test-pilot pe un autobuz al STB, din care DSP va preleva zilnic probele de sanitație și, în paralel, Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală va testa in vitro eficiența întregului sistem de dezinfecție.

Întregul proces va avea o procedură și va fi supravegheat sub forma unei aplicații informatice. Astfel, în orice moment, beneficiarul va știi stadiul aseptizării autobuzului.

viewscnt
Afla mai multe despre
stb
virus
autobuz