Publicația Los Angeles Times a fost cumpărată de miliardarul Patrick Soon-Shiong

Publicația Los Angeles Times a fost cumpărată de miliardarul Patrick Soon-Shiong

Patrick Soon-Shiong

scris 19 iun 2018

Miliardarul Patrick Soon-Shiong a devenit luni noul proprietar al publicației Los Angeles Times și l-a numit pe redactor-șef pe veteranul jurnalist Norman Pearlstine, relatează AFP.

Patrick Soon-Shiong, nativ din Africa de Sud cu origini chineze, a cumpărat și alte titluri între care San Diego Union-Tribune, un alt cotidian prestigios din sudul Californiei care trebuie să se adapteze la era digitală, scrie News.ro.

"Activitatea noastră de a proteja istoria independenței jurnalismului (la Los Angeles Times) și de a-l face să se dezvolte începe astăzi", a declarat fostul chirurg în vârstă de 65 de ani într-un mesaj pentru cititori.

Tremend, care a cumpărat recent 648 Group, firmă de dezvoltare web fondată în SUA de un român, a avut anul trecut cele mai mari afaceri și cel mai ridicat profit de la înființare CITEȘTE ȘI Tremend, care a cumpărat recent 648 Group, firmă de dezvoltare web fondată în SUA de un român, a avut anul trecut cele mai mari afaceri și cel mai ridicat profit de la înființare

El va plăti 500 de milioane de dolari grupului Tronc, care deține ziarul, și va primi înapoi 90 de milioane de dolari din datoria fodului de pensii pentru angajați.

Soon-Shiong, care s-a stabilit la Los Angeles la începutul anilor 1980, pentru a studia la UCLA înainte de a practica și apoi de a preda în spitalul său universitar, l-a numit la conducerea redacției pe Norman Pearlstine, în vârstă de 75 de ani, care a lucrat înainte la Wall Street Journal, Time și Bloomberg News.

Pearlstine, care l-a consiliat pe miliardar în toată perioada achiziției, "beneficiază nu doar de o experiență incredibilă și de o cunoaștere perfectă de cum se conduce o redacție, dar este și modern și vizionar", potrivit lui Soon-Shiong.

El intenționează să relocheze 800 de angajați ai jurnalului la El Segundo, în suburbiile orașului Los Angeles, și să părăsească edificiul istoric al ziarului, una dintre bijuteriile Art Deco ale cartierului de afaceri din centrul orașului, acolo unde era instalată redacția încă din 1935.

Fostul chirurg, ale cărui investiții în biotehnologie au generat o avere de 7,5 miliarde de dolari, și acționarul formației Lakers, echipa de baschet a orașului Los Angeles, este ultimul miliardar până în prezent care încearcă să relanseze titluri locale aflate în dificultate, după proprietarul Amazon, Jeff Nezos, care a preluat Washington Post, și investitorul John Henry la Boston Globe.

Soon-Shiong a realizat acest acord cu grupul Tronc după luni de turbulențe în redacție din cauza reducerilor de personal și a schimbării redactorilor-șefi sau directorilor publicației în fața presiunii concurenței din online.

Los Angeles Times a fost deținut de o familie timp de un secol înainte de a fi vândut către Tribune Co. în 2000.

Acest grup de presă s-a desprins de rețeaua de televiziune și a redenumit redacția de presă scrisă Tronc (acronim Tribune Online Content), care păstrează numeroase titluri precum Chicago Tribune, Orlando Sentinel, Baltimore Sun și The New York Daily News.

viewscnt
Afla mai multe despre
los angeles times
patrick soon-shiong