3.000 de locuințe sunt în construcție în zona semicentrală și centrală din București, cu finalizare în următorele 12 luni

3.000 de locuințe sunt în construcție în zona semicentrală și centrală din București, cu finalizare în următorele 12 luni
Profit.ro
Profit.ro
scris 9 dec 2015

Aproximativ 3.000 de locuințe în proiecte rezidențiale amplasate semicentral și central în București sunt, în prezent, în construcție, urmând a fi livrate în următoarele 12 luni. Din acestea, aproape două treimi sunt destinate segmentului middle market (pentru clienți cu venituri medii), potrivit unei analize a Coldwell Banker Affiliates of Romania.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Un procent de 18,1% din cele 3.000 de locuințe sunt din segmentul mass market, fiind amplasate în interiorul inelului median, dar în zona de sud, și având suprafețe mai reduse, iar aproximativ 15,4% se adresează segmentului high, având suprafețe net superioare celor din locuințele vechi similare, finisaje superioare și amplasament în zone ultracentrale.

”Revenirea cererii pe piața rezidențială, stabilizarea prețurilor și ieftinirea ofertelor de creditare au determinat tot mai mulți dezvoltatori să construiască proiecte adresate clasei de mijloc, în zone semicentrale, cu acces bun la mijloace de transport în comun și puncte de interes general, suprafețe mai generoase comparativ cu proiectele perferice și cu o calitate generală a construcției superioară”, explică Ionuț Bălău, managing partner în cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania, promotorul proiectului.

Astfel, procentul unităților middle market (pentru venituri medii, n.r.) a crescut de la aproximativ 15% în anii anteriori la 34% în acest an, potrivit studiul de piață Market Beat Residential realizat de către Coldwell Banker Affiliates of Romania. 

”Numărul proiectelor rezidențiale adresate clasei de mijloc va continua să crească și în 2016, în contextul dorinței a tot mai mulți cumpărători de a realiza o îmbunătățire a condițiilor locative dar și a potențialului investițional”, a adăugat Bălău.

Coldwell Banker Affiliates of Romania este compania cu cea mai extinsă activitate pe segmentul rezidențial. Este manager și agent exclusiv pentru peste zece proiecte rezidențiale în București, printre care Cosmopolis, Felicity Residentials, MetroCity Academiei, Onix Residence, Pipera Lake Apartments și Sun Residence Berceni. În ultimii doi ani, Coldwell Banker Affiliates of Romania a vândut integral mai multe proiecte rezidențiale din București, printre care Rose Garden, Alia Apartments, Nordia Residence sau South City.

De asemenea, compania este agentul exclusiv și al proiectului Central Living Apartments, amplasat în apropierea de Piața Unirii, pe Strada Romulus. Proiectul a fost vândut în proporție de 33% cu două luni înainte de livrare.

Dezvoltatorii proiectului sunt firmele Avivim Construct și Gonen Invest Construct, un grup de dezvoltatori cu mai multe proiecte pe piața imobiliară din România.

Ansamblul este compus dintr-o clădire cu cinci etaje și 48 de apartamente cu două și trei camere. Prețurile de vânzare ale locuințelor din cadrul Center Living Apartments pornesc de la 71.980 de euro + 5%* TVA pentru un apartament cu două camere, având o suprafață utilă totală de 56 de metri pătrați, și de la 106.800 de euro + TVA pentru un apartament cu trei camere, având o suprafață utilă totală de 76 de metri pătrați.

Potrivit Coldwell Banker, achiziționarea unui apartament cu două camere în cadrul Central Living Apartments în scop investițional poate aduce un randament anual în euro de 7% - 8% prin închiriere, net superior celor oferite de depozitele bancare, dar și mai mare comparativ cu randamentul oferit de achiziționarea unei locuințe vechi în zona Unirii cu scopul închirierii ulterioare, care poate aduce un randament investițional de aproximativ 6% în euro pe an.

viewscnt
Afla mai multe despre
locuinte
coldwell
livrari