În pofida climatului dificil, marcat de incertudini privind evenimente politice si evoluții economice, piața terenurilor din România a încheiat anul 2024 cu un rezultat solid de tranzacții de aproximativ 450 milioane euro, nivel comparabil celui din anul precedent
Regia Autonomă „Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat” (RA-APPS) a rescos la licitație un teren valoros al statului, amplasat pe malul lacului Floreasca și cu vedere la celebrele vile de protocol, pe care l-a vândut acum 3 ani către proprietarul comerciantului de mașini Auto Cobălcescu, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.
Ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, anunță că viitorul Cod al urbanismului, care se află în procedură de adoptare, ar urma să simplifice considerabil procesul privind obținerea autorizațiilor de construire, iar pentru unele tipuri de construcții, precum case unifamiliale, terase, garaje, ar putea să nu mai fie necesară toată procedura aflată în vigoare acum pentru obținerea de avize necesare construirii.
Vânzările de case și apartamente au crescut în 2024 cu 7,6% în București și Ilfov față de rezultatul înregistrat în 2023, în timp ce la nivel național au fost vândute anul trecut cu 6,6% mai multe locuințe comparativ cu 2023.
Spania intenționează să impună un impozit de până la 100% pe proprietățile cumpărate de nerezidenți din țări din afara UE, cum ar fi Regatul Unit, relatează BBC.
Genesis Property o numește pe Flavia Schoech în funcția de Chief Operating Officer (COO).
Compania de consultanță imobiliară Griffes a intermediat în 2024 tranzacții record de peste 85.000 mp de spații de birouri.
Incendiile devastatoare din Los Angeles scot la iveală vulnerabilități majore ale pieței imobiliare din Statele Unite. Flăcările care au cuprins zone din jurul celui de-al doilea mare oraș american, inclusiv cartierul de lux Pacific Palisades, au provocat deja moartea a 16 persoane și evacuarea a peste 100.000 de oameni. Potrivit unei estimări timpurii realizate de AccuWeather, pagubele se ridică la peste 50 de miliarde de dolari, relatează Reuters.
Prețurile locuințelor au crescut cu 2,6% în zona euro și cu 3,8% în UE, în trimestrul trei din 2024, comparativ cu perioada similară din 2023, după ce în trimestrul doi din 2024, prețurile la locuințe au urcat cu 1,4% în zona euro și cu 3% în UE, arată datele colectate prin Indicele prețurilor locuințelor, publicat de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
Romcim respinge concluziile raportului de investigație al Consiliului Concurenței.