Acțiunile China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, au scăzut cu 87% în prima zi de tranzacționare după 21 martie 2022

Acțiunile China Evergrande Group, cel mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, au scăzut cu 87% în prima zi de tranzacționare după 21 martie 2022
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 aug 2023

Acțiunile celui mai îndatorat dezvoltator imobiliar din lume, China Evergrande Group, au scăzut cu până la 87% la deschiderea de luni, acestea fiind tranzacționate pentru prima dată după 21 martie 2022, transmite CNBC.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Titlurile China Evergrande Group au scăzut luni până la 22 de cenți Hong Kong, comparativ cu ultima lor închidere, la 1,65 dolari Hong Kong pe acțiune, pe 18 martie 2022, scrie News.ro.

Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai CITEȘTE ȘI Explozie a prețurilor caselor de lux în Dubai

Reluarea tranzacțiilor vine în momentul în care compania a înregistrat o pierdere de 39,25 miliarde de yuani (5,38 miliarde de dolari) pentru cele șase luni încheiate în iunie, o pierdere mai mică în comparație cu pierderea de 86,17 miliarde de yuani consemnată în aceeași perioadă a anului trecut.

Veniturile au fost de 128,81 miliarde de yuani, în creștere de la 89,28 miliarde de yuani în iunie 2022.

În iulie, compania cu probleme financiare a solicitat protecție în caz de faliment în conformitate cu Capitolul 15, la o instanță din SUA, care îi protejează activele din SUA de creditori în timp ce lucrează la un acord de restructurare în altă parte.

În declarația financiară depusă la bursa din Hong Kong, Evergrande a dezvăluit că avea datorii totale de 2.390 miliarde de yuani în luna iunie a acestui an, puțin mai mici decât cele 2.440 miliarde de yuani din cele șase luni încheiate la 30 iunie 2022.

În iunie, Evergrande avea active totale de 1.740 miliardee de yuani, inclusiv numerar total, echivalente de numerar și numerar restricționat de 13,4 miliarde de yuani.

CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Biofarm vinde imobilul deținut în centrul Capitalei, lângă spitalul Grigore Alexandrescu, pentru 5 milioane de euro, cât 5% din activele totale

Evergrande a intrat în incapacitate de plată în 2021 și a anunțat un program de restructurare a datoriilor offshore în martie, după ce s-a străduit să finalizeze proiectele și să ramburseze bani furnizorilor și creditorilor.

La începutul acestui an, compania a înregistrat o pierdere combinată de 81 de miliarde de dolari în raportul său privind câștigurile de mult așteptate.

Pierderile nete pentru 2021 și 2022 au fost de 476 miliarde de yuani și, respectiv, 105,9 miliarde de yuani, ca urmare a deprecierii proprietăților, restituirea terenurilor, pierderile la active financiare și costurile de finanțare, a spus compania.

În 2020, înainte să intre în default, Evergrande a înregistrat un profit net de 8,1 miliarde de yuani.

viewscnt
Afla mai multe despre
china evergrande group
imobiliare