Acțiunile One United Properties intră în indicele FTSE Global All Cap

Acțiunile One United Properties intră în indicele FTSE Global All Cap
scris 20 dec 2021

Acțiunile One United Properties, principalul dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație, au intrat astăzi în indicele FTSE Global All Cap.

FTSE Global All Cap este un indice ponderat în funcție de capitalizarea pieței care reprezintă performanța acțiunilor cu capitalizare mare, medie și mică la nivel global. Indicele acoperă piețele dezvoltate și emergente și este adecvat pentru produse de investiții, precum fonduri, instrumente derivate și fonduri tranzacționate la bursă (ETF-uri).

Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies CITEȘTE ȘI Dan Fați, CEO și co-fondator Dacris, în top 100 mondial cei mai influenți CEO din office supplies

„Chiar dacă ponderea companiilor românești rămâne modestă, estimăm intrări semnificative de numerar pe piața de capital din România ca urmare a includerii noastre de către FTSE Russell. Impactul acestei decizii este fundamental, observând deja o creștere semnificativă în activitatea de tranzacționare a acțiunilor ONE,” a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Acțiunile One United Properties au fost printre cele mai tranzacționate acțiuni la Bursa de Valori București odată cu listarea companiei în iulie 2021. Lichiditatea zilnică din prima zi de tranzacționare până pe 17 decembrie 2021 a fost de 1,8 milioane lei pe zi. De la anunțul includerii ONE în indicii FTSE Russell, din 22 noiembrie, activitatea zilnică de tranzacționare a crescut semnificativ, valoarea medie zilnică tranzacționată fiind de 5,3 milioane de lei.

One United Properties este a cincea acțiune românească care a intrat în indicele FTSE Global All Cap după Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom și Teraplast. Împreună, cele cinci companii au o capitalizare bursieră de 61,1 miliarde de lei (13,9 miliarde de dolari). Ponderea totală a acțiunilor românești în indicele FTSE Global All Cap este de 0,01%. În urma includerii noilor companii în data de 20 decembrie 2021, indicele are 9.428 de companii constitutive, cea mai importantă pondere, aproximativ 60% din totalul fondului, fiind deținută de 1.829 de acțiuni americane.

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

Cele mai mari trei acțiuni incluse în indicele FTSE Global All Cap la 30 noiembrie 2021 au fost Apple (pondere de 3,41% din indicele total), Microsoft (3,28%) și Amazon (2%). Sectorul tehnologiei este cel mai reprezentativ industrie în cadrul acestui indice, reprezentând peste 20% din ponderea totală, urmat de bunurile de consum discreționare și acțiunile financiare. Sectorul imobiliar este al treilea cel mai puțin reprezentativ în acest indice din punctul de vedere al ponderii, deoarece înainte de intrarea One United Properties, acesta includea 708 companii cu o pondere totală în indice de 3,57%. În ultimii cinci ani, FTSE Global All Cap Index a adus investitorilor un randament total de 94%.

Pe lângă includerea în FTSE Global All Cap, acțiunile ONE au fost adăugate și în componența FTSE Global Small Cap, segmentul cu capitalizare mică din universul FTSE Global Equity Index, și FTSE Global Total Cap, care include companii de dimensiuni mari, medii, mici și micro. În FTSE Global Total Cap, România este reprezentată de șapte companii - Banca Transilvania, Nuclearelectrica, OMV Petrom, One United Properties, TeraPlast, precum și două companii cu micro-capitalizare: Bittnet și TTS.

One United Properties este a treia companie antreprenorială din punctul de vedere al dimensiunii listată pe Piața Principală a Bursei de Valori București și cel mai mare dezvoltator imobiliar listat pe piața de capital locală. Acțiunile companiei au debutat la BVB în data de 12 iulie 2021, în urma unui IPO de succes, în cadrul căruia compania a atras 260 de milioane de lei pentru dezvoltări ulterioare atât în segmentul rezidențial, cât și în cel de birouri. Începând cu data de 20 septembrie 2021, acțiunile ONE sunt incluse în indicele BET, acesta urmărind evoluția celor mai lichide 19 companii listate la Bursa de Valori București.

viewscnt
Afla mai multe despre
one united properties
actiuni