Amazon investește două miliarde de dolari pentru construcția de locuințe accesibile

Amazon investește două miliarde de dolari pentru construcția de locuințe accesibile
Profit.ro
Profit.ro
scris 6 ian 2021

Grupul american Amazon.com a anunțat miercuri că va cheltui două miliarde de dolari pentru a crea locuințe accesibile în regiunile unde sunt amplasate trei din principalele sale centre de operațiuni din SUA, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Cel mai mare retailer online din lume a precizat că intenționează să creeze cel puțin 20.000 de locuințe accesibile în regiunea Puget Sound din statul Washington, regiunea Arlington din statul Virginia și orașul Nashville din statul Tennessee, scrie Agerpres.

Explozie de locuințe vândute în decembrie. Creștere de peste 53%, cea mai mare din an. În întregul an 2020 au fost cu 12% mai multe tranzacții decât în 2019. Unde se vinde cel mai puțin CITEȘTE ȘI Explozie de locuințe vândute în decembrie. Creștere de peste 53%, cea mai mare din an. În întregul an 2020 au fost cu 12% mai multe tranzacții decât în 2019. Unde se vinde cel mai puțin

Amazon și celelalte companii din sectorul tehnologiei sunt frecvent criticate pentru că au dus la creșterea prețului caselor în zone precum San Francisco Bay Area, în urma afluxului de muncitori din ultimul deceniu. Ca răspuns la aceste critici, Alphabet Inc, firma mamă a Google, și Facebook Inc au investit în locuințe accesibile.

O mare parte din investițiile Amazon vor fi făcute prin împrumuturi cu dobânzi reduse destinate refacerii sau construirii de locuințe accesibile pentru familiile cu venituri mici și medii, a precizat compania. În paralel, Amazon a demarat lucrările de construcție la un al doilea sediu central, care va fi la Arlington, denumit HQ2.

Analiștii apreciază că Amazon își poate permite astfel de cheltuieli pentru că este una dintre puținele companii care nu au fost afectate de criza provocată de pandemie. Oamenii au apelat la serviciile Amazon pentru diverse cumpărături, ceea ce a ajutat compania să înregistreze profituri și venituri record.

viewscnt
Afla mai multe despre
amazon
locuințe accesibile