Apel al constructorilor britanici către Guvern după referendum: Nu închideți robinetul cu migranți dacă vreți case și infrastructură

Apel al constructorilor britanici către Guvern după referendum: Nu închideți robinetul cu migranți dacă vreți case și infrastructură
scris 24 iun 2016

Ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană va pune presiune pe piața locală a construcțiilor, care depinde în mare măsură de forța de muncă asigurată de statele europene, în special Polonia, România și Lituania, au declarat vineri reprezentanții Federatiei Patronilor Britanici din Construcții (FMB), care au cerut guvernului britanic să nu limiteze fluxul migranților dinspre UE.

"Industria construcțiilor din Marea Britanie se bazează de zeci de ani pe lucrătorii care migrează din Europa - în prezent, 12% dintre muncitorii din construcții sunt de origine non-britanică. Cei mai mulți lucrători provin din state UE precum Polonia, România și Lituania, iar acești lucrători au ajutat industria construcțiilor să își revină din criza economică cauzată de ieșirea de pe piață a 400.000 de muncitori specializați", a spus, într-un comunicat, directorul general al FMB, Brian Berry.

"Este responsabilitatea Guvernului să se asigure că robinetul lucrătorilor care migrează din Europa nu este închis. Dacă miniștrii vor să își atingă obiectivele în ceea ce privește construcția de case și infrastructura, trebuie să se asigure că noul sistem referitor la imigranți răspunde nevoilor industriei", a adăugat Berry.

Ministerul Finanțelor, după Brexit: Se impune mai mult ca oricând o politica fiscal-bugetară prudentă CITEȘTE ȘI Ministerul Finanțelor, după Brexit: Se impune mai mult ca oricând o politica fiscal-bugetară prudentă

Potrivit rezultatelor oficiale, 51,9% dintre britanicii prezenți la referendumul de joi au votat pentru desprinderea de UE, în pofida faptului că multe companii multinaționale au avertizat că își vor reduce investițiile în Marea Britanie în cazul unui Brexit, iar analiștii au anticipat scăderi record pe burse.

David Cameron a anunțat că va mai rămâne doar câteva luni în postul de prim-ministru al Marii Britanii, deoarece consideră că este necesar ca, până în luna octombrie, să fie instalat un alt premier care să negocieze ieșirea efectivă a țării din UE. 

viewscnt

Informaţiile publicate de Profit.ro pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea în lead a sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.

Afla mai multe despre
marea britanie
brexit
constructii
fermieri
fmb
piata muncii
imigranti
lucratori