Aproape 250 de clădiri și terenuri - supraimpozitate cu până la 500%, pe litoral

Aproape 250 de clădiri și terenuri - supraimpozitate cu până la 500%, pe litoral
scris 23 dec 2021

Autoritățile speră ca prin supraimpozitarea unor terenuri și clădiri să-i determine pe proprietari să aibă grijă de bunurile lor, iar turiștii să vină în număr și mai mare în sudul litoralului.

Consiliul Local al municipiului Mangalia decide supraimpozitarea cu până la 500% a aproape 250 de terenuri și clădiri neîngrijite situate în orașul Mangalia și cele sașe stațiuni componente (Olimp, Neptun, Venus, Saturn, Jupiter, Cap Aurora), scrie Adevarul.  

Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare CITEȘTE ȘI Susținuți de Orange Fab, românii de la uRADMonitor au construit o rețea de monitorizare a calității aerului ce se bucură de succes în țară și peste hotare

Majorarea impozitului pentru această categorie de active se stabilește de către echipe mixte de la mai multe departamente din cadrul municipalității. Astfel, pentru supraimpozitarea pe anul în curs, cu aplicabilitate în 2022, echipele Primăriei s-au deplasat în teren pentru evaluări și constatări, încă din primăvarea acestui an.

Tuturor proprietarilor de terenuri și clădiri în paragină li s-au trimis somații prealabile, cu termen de grație 6 luni pentru clădiri, respectiv 30 de zile pentru terenurile neîngrijite. După expirarea acestor termene, angajații Primăriei Mangalia au făcut noi evaluări, iar pentru cei care nu au reușit să respecte prevederile legale, s-a procedat la supraimpozitare.  

Reprezentanții autorității publice locale susțin că, anul următor, se vor face noi evaluări, în urma cărora se va elimina supraimpozitarea pentru clădirile și terenurile ale căror proprietari au intrat în legalitate.  

EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Early Game Ventures va lansa al doilea fond de investiții, cu majorări substanțiale de cifre: Următorul unicorn românesc va apărea în mai puțin de 5 ani

„Una dintre principalele preocupări ale administrației locale o reprezintă clădirile și terenurile aflate în paragină, întrucât afectează grav imaginea stațiunilor din sudul litoralului. Până acum câțiva ani, nu am avut pârghiile necesare să facem ceva în acest sens. În prezent, am reușit să gestionăm acest aspect și datorită faptului că cei mai mulți proprietari de hoteluri, restaurante și terenuri au înțeles să-și îngrijească și chiar să-și modernizeze activele, astfel încât numărul turiștilor a crescut considerabil”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

viewscnt
Afla mai multe despre
sudul litoralului
terenuri
impozite