EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali pregătește un proiect major cu apartamente și case în Pipera. Familia a vândut terenuri de peste 55 milioane euro

EXCLUSIV Fiica cea mare a lui George Becali pregătește un proiect major cu apartamente și case în Pipera. Familia a vândut terenuri de peste 55 milioane euro
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 23 dec 2021

Theodora Becali Mincu (26 de ani), fiica cea mare a omului de afaceri George Becali, și soțul său, Mihai Theodor Mincu, au inițiat dezvoltarea primului lor ansamblu rezidențial major, cu 700 de apartamente și 50 de case, pe un teren primit de la George Becali și amplasat în zona corporațiilor din Pipera, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Terenul de circa 3 hectare, pe care va fi construit proiectul, este pe malul lacului Pipera, în spatele Ivory Residence (proiect realizat de investitori britanici în locul clădirilor abandonate de compania Arcom, a lui George Becali) și lângă H Pipera Lake, proiectul israelienilor de la Hagag realizat pe un teren cumpărat, în 2018, cu circa 10 milioane de euro tot de la Becali.

„Vrem să începem în martie construcția proiectului, care va avea circa 700 de apartamente și 50 de case. Investiția se ridică la circa 40 de milioane de euro și va fi realizată exclusiv din capital propriu. Noul proiect va fi în același stil ca MTM Residence, doar că vor fi fațade ventilate. Finisajele vor fi mai ridicate“, a declarat, pentru Profit.ro, Mihai Mincu.

MTM Residence este primul proiect al familiei Mihai și Theodora Mincu și a fost anunțat în premieră de Profit.ro. Ansamblul format din 4 blocuri cu 196 de apartamente este construit tot pe un teren al lui George Becali de lângă Ivory Residence.

CONFIRMARE Grupul Louis Delhaize vinde toate activele sale imobiliare din România grupului austriac Supernova și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Tranzacție de circa 150 milioane euro CITEȘTE ȘI CONFIRMARE Grupul Louis Delhaize vinde toate activele sale imobiliare din România grupului austriac Supernova și continuă să opereze hipermarketurile Cora în chirie. Tranzacție de circa 150 milioane euro

„Toate cele 4 blocuri din MTM sunt ridicate, iar în ianuarie începem vânzările pentru ultimele 2 blocuri. Din prima fază s-au vândut 80 de apartamente. Finalizăm construcția la faza a doua în februarie, pentru ca în decembrie să se poată muta cumpărătorii în apartamente“, spune Mincu.

El a mai dezvoltat, în 2019, un complex cu 6 locuințe de tip duplex în Dobroești. În octombrie 2019, Mincu s-a căsătorit cu Theodora Becali. El mai are și o afacere specializată în comerțul cu haine de lux.

Familia Becali a vândut, în ultima perioadă, o serie de terenuri în Pipera unor dezvoltatori imobiliari precum H4L Development, Catted și IBB Holding, tranzacții cu o valoare cumulată de peste 55 de milioane de euro semnalate în premieră de Profit.ro. Tot Becali a vândut cu 11 milioane de euro și cele 7 hectare de teren pe care Prime Kapital construiește acum ansamblul rezidențial Avalon din aceeași zonă.

„Numai în această zonă vom construi, pentru că aici avem teren. Mai sunt terenuri de vândut. Sunt niște discuții pentru niște terenuri de vânzare în zona Școala Americană“, a mai menționat Mihai Mincu.

EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără o parte din Arc Parc Industrial Dej și își stabilește un nou punct pe harta de expansiune în România CITEȘTE ȘI EXCLUSIV WDP, coordonat de o familie de milionari din Belgia, cumpără o parte din Arc Parc Industrial Dej și își stabilește un nou punct pe harta de expansiune în România

Terenurile familiei Becali sunt localizate în zona clădirilor de birouri din Pipera unde au sediile centrale companii precum Coca-Cola, Mercedes-Benz, Bergenbier, eMAG sau Altex.

Și fiica mijlocie a lui George Becali, Alexandra Becali, a intrat, recent, pe piața imobiliară prin inițierea a 3 ansambluri rezidențiale învecinate, care însumează peste 500 de apartamente.

Cu aceste proiecte, Theodora și Alexandra Becali se alătură unor investitori precum familia Bâlteanu, Alin Niculae, Gheorghe Iaciu, Mohammad Murad, Ali Madadi, One United Properties, London Partners, Forte Partners, Hagag, Eden Capital sau Prime Kapital, care lucrează la proiecte rezidențiale în această zonă, după ce au speculat că spre perimetrul format din Blvd-ul Barbu Văcărescu, Șoseaua Pipera și Șoseaua Dimitrie Pompeiu, considerat City-ul românesc, fac naveta circa 100.000 de angajați.


Cerere crescută de locuințe

În primul semestru din acest an au fost date în folosință 31.355 de locuințe la nivel național, cu 5,3% mai multe față de perioada similară a anului trecut. Doar în regiunea București-Ilfov au fost terminate aproape 8.700 de locuințe, în creștere cu circa 2% față de primul semestru din 2020, când a fost stabilit un record absolut de livrări al ultimilor 30 de ani, potrivit datelor colectate de Profit.ro de la Institutul Național de Statistică.

Numărul tranzacțiilor imobiliare din România și-a continuat scăderea și în luna noiembrie, când s-a înregistrat un regres de circa 4%, comparativ cu aceeași lună a anului trecut, ajungând la circa 57.000 de contracte. Volumele scăzute din noiembrie vin după ce în octombrie tranzacțiile au scăzut considerabil, cu 27%, asta după ce în luna octombrie din 2020 s-a raportat cel mai mare volum lunar de contracte încheiate în ultimii 3 ani.

Scăderile lunare din octombrie și noiembrie sunt singurele consemnate în acest an. De altfel, acestea sunt primele scăderi din iulie anul trecut și până acum, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară analizate de Profit.ro. În ciuda acestor scăderi punctuale, primele 11 luni ale anului au cunoscut o evoluție pozitivă de peste 18%, comparativ cu perioada corespondentă din 2020.

Volumul de tranzacții din 2020 a fost cu circa 12% peste cel din 2019, după ce în  trimestrul al treilea din an s-a recuperat mult din decalajul apărut în primele cinci luni. Astfel, volumul anual a reintrat pe creștere, după ce în 2019 s-au înregistrat cu 4,1% mai puține tranzacții decât în 2018, iar în 2018 cu 10,2% mai puține decât în 2017.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
george becali
mihai mincu
mtm residence
theodora becali