One United Properties, investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte din România, anunță publicarea prospectului pentru majorarea capitalului social, după aprobarea acestuia de către Autoritatea de Supraveghere Financiară din România. Grupul își propune să atragă 70 de milioane de euro pentru a finanța următoarea etapă de creștere a companiei prin emiterea a 1.750.000.000 de acțiuni noi.
„De când am devenit companie publică, ne-am respectat constant promisiunile făcute investitorilor, cconcentrându-ne clar pe extinderea afacerii noastre. IPO-ul nostru de succes din 2021 a reprezentat un moment crucial care ne-a permis expansiunea strategică în segmentul rezidențial premium, demonstrat de succesul remarcabil al dezvoltării One Cotroceni Park. De asemenea, divizia noastră comercială, care a atins un procent de închiriere de 95%, a îndeplinit angajamentul nostru față de investitori, bazându-se pe convingerea noastră că Bucureștiul merită spații de birouri de talie mondială care să poziționeze orașul drept un hub office european de top. Astăzi, șantierele noastre cuprind 12 dezvoltări, cu mai mult de 4.000 de unități rezidențiale și aproape 45.000 mp de spații de birouri și comerciale. Viziunea noastră pentru viitor include intrarea în segmentul locuințelor premium accesibile, unde vedem un potențial semnificativ de creștere. Majorarea capitalului social planificată reprezintă următorul pas pentru această creștere și îi invităm pe acționarii noștri de seamă să participe și să își mărească investiția în One United Properties cu aproximativ 10% din deținerile lor existente. Această infuzie de capital accelerează planurile noastre ambițioase de creștere, ajutându-ne să dublăm afacerea în următorii cinci ani și să o putem chiar cvadrupla în următorul deceniu, menținând în același timp indicatorul loan-to-value la un nivel prudent”, a declarat Victor Căpitanu, co-CEO al One United Properties.
Operațiunea de majorare a capitalului social se va desfășura în două etape. În prima etapă, acționarii care au achiziționat acțiuni ONE până la data de participare garantată, 2 august 2024, vor avea dreptul să subscrie pentru acțiuni noi, respectând drepturile de preferință, la valoarea nominală de 0,2 lei. Drepturile de preferință, având simbolul ONER03, au fost încărcate în conturile acționarilor pe 7 august. Drepturile de preferință vor fi tranzacționabile pe Piața Principală a Bursei de Valori București între 9 și 13 august. Astfel, cei care doresc să subscrie pentru acțiuni noi, dar nu dețin sau nu au suficiente drepturi de preferință, vor putea să le cumpere la prețul stabilit pe piață.
11 septembrie - Maratonul Impactul fiscalitații în economie. Parteneri: ARB, CEC Bank, CITR
24 septembrie - Eveniment News.ro – ROINVEST - Ediția a V-a. Parteneri: ACUE, ARB, CEC Bank, ROCA, TeraPlast
30 septembrie - Eveniment Profit.ro e-commerce – Provocările creșterii pe o piață cu concurență tot mai dură - Ediția a V-a. Parteneri: ARB, CEC Bank, ContentSpeed
7 octombrie - Eveniment Profit Energy.forum - Ediția a VIII-al Parteneri: ACUE, Raiffeisen Bank
5 noiembrie - Gala Profit – Povești cu Profit... Made in Romania. Parteneri: ARB, CEC Bank, Garanti BBVA, Raiffeisen Bank, Philip Morris Romania
Prima etapă a majorării capitalului social va începe pe 19 august și va dura 32 de zile, până pe 19 septembrie. Pentru a subscrie o nouă acțiune în prima etapă a majorării capitalului social la prețul de 0,2 lei, un investitor trebuie să dețină 2,1879186 drepturi de preferință ONER03. Acțiunile care rămân nesubscrise în prima etapă ar putea fi oferite într-un plasament privat la un preț stabilit prin decizia Consiliului de Administrație, luând în considerare prețul format în timpul procesului de bookbuilding.
60% din capitalul pe care compania intenționează să-l atragă a fost deja asigurat de cei doi co-fondatori și membri executivi ai Consiliului de Administrație, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu, precum și de președintele Consiliului, Claudio Cisullo, și membrul Consiliului, Marius Diaconu.
Capitalul atras în cadrul operațiunii de majorare a capitalului social va fi utilizat pentru a extinde segmentul de piață al One United Properties dincolo de dezvoltările rezidențiale de lux, high-end și premium și va accelera dezvoltarea segmentului de locuințe premium accesibile, care vizează clasa de mijloc din București. Compania se află în proces de negociere pentru terenuri care să susțină dezvoltarea a 10.000 de unități rezidențiale exclusiv destinate acestui sub-segment, având primul memorandum de înțelegere semnat pentru un teren de 21 de hectare, care va găzdui 5.000 de unități.
One United Properties a raportat vânzări și pre-vânzări rezidențiale în valoare de 123,3 milioane de euro în prima jumătate a anului 2024.
În semestrul 1 2024, Grupul a vândut și pre-vândut 452 de apartamente și unități comerciale, cu o suprafață totală de 43.809 mp, 624 de locuri de parcare și alte tipuri de unități.
CITEȘTE ȘI ABC News: Un oligarh român l-a angajat pe Hunter Biden pentru a influența politica SUA, susține procurorul special numit pentru anchetarea fiului președintelui
One United Properties a anunțat recent începerea lucrărilor de amenajare pentru hotelul Mondrian din București, data estimată pentru finalizare fiind 2026.
Dezvoltatorul a semnat oficial parteneriatul cu Ennismore, companie de ospitalitate și lifestyle, pentru a deschide un Hotel Mondrian, în București, operațiune anunțată la finele anului trecut, în luna martie.
One United Properties a semnat în luna aprilie un contract de exclusivitate cu Ennismore pentru a aduce brandul hotelier The Hoxton în proiectul One Downtown, de lângă Teatrul Odeon din București, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.