Autorizațiile pentru construcția de locuințe și-au accentuat declinul în octombrie, cu o scădere de 4%

Autorizațiile pentru construcția de locuințe și-au accentuat declinul în octombrie, cu o scădere de 4%
Profit.ro
Profit.ro
scris 29 nov 2018

Numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a scăzut în octombrie cu 4% față de aceeași lună a anului trecut, până la 3705, declin mai accentuat decât cel înregistrat în luna precedentă, arată datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

În septembrie, s-au eliberat 4006 autorizații pentru construirea de clădiri rezidențiale, o scădere de 0,6% față de aceeași lună a anului trecut, scrie News.ro.

În octombrie, s-au eliberat 3705 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în scădere cu 7,5% față de luna septembrie 2018 și cu 4%, față de luna octombrie 2017. Din total, 66,3% au fost pentru zona rurală.

Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, obține o finanțare de la Garanti Bank pentru proiectul XCity Towers din Timișoara CITEȘTE ȘI Dezvoltatorul Wallberg Properties, controlat de omul de afaceri arădean Valentin Morar, obține o finanțare de la Garanti Bank pentru proiectul XCity Towers din Timișoara

În octombrie, față de aceeași lună a anului precedent, s-a înregistrat o scădere a numărului de autorizații de construire eliberate pentru clădiri rezidențiale (-156 autorizații), scădere reflectată în regiunile de dezvoltare București-Ilfov (-168 autorizații) și Vest (-89).

Creșteri au fost în următoarele regiuni de dezvoltare: Sud-Est (+54 autorizații), Sud-Vest Oltenia (+24), Sud-Muntenia (+17), Nord-Vest (+4) și Nord-Est (+2). În regiunea de dezvoltare Centru, s-a eliberat același număr de autorizații ca în luna octombrie 2017.

În primele zece luni, s-au eliberat 36.720 autorizații de construire pentru clădiri rezidențiale, în creștere cu 3,4% față de perioada corespunzătoare a anului precedent.

În 2017, numărul de autorizații de construcții pentru clădiri rezidențiale a crescut cu 7,6% față de anul anterior, până la 41.603. În 2016, numărul de autorizații pentru clădiri rezidențiale a scăzut cu 1,2% față de anul anterior, până la 38.653.

viewscnt
Afla mai multe despre
ins
constructii
autorizatii