Balonul imobiliar din Manhattan se sparge. Proprietarii mută locuințele nevândute spre închiriere, dar rata de neocupare tot crește

Balonul imobiliar din Manhattan se sparge. Proprietarii mută locuințele nevândute spre închiriere, dar rata de neocupare tot crește

Sursa foto: Lei Xu / dreamstime.com

scris 17 sep 2017

În cartierul new yorkez Manhattan, contractele de închiriere pentru locuințe din august reprezintă un nou record din 2008 încoace. Este un efect al blocajului vânzărilor. „Arată cât de mare este stocul de locuințe”, spune un broker.

Boom-ul construcțiilor din Manhattan a aglomerat cartierele cu multe apartamente care au rămas nevândute. Proprietarii le-au mutat spre închiriere, dar rata de neocupare a crescut la 2,27%, de la 2,14% cu un an înainte. În august, au fost semnate peste 7.000 de contracte de închiriere, cea mai mare valoare lunară din ianuarie 2008 încoace, potrivit unui raport al evaluatorului Miller Samuel Inc. și a agenției de brokeraj Douglas Elliman Real Estate preluat de Bloomberg.

Proprietarii se grăbesc să aducă locuințele în piață înainte de lunile de iarnă, când cererea în mod tradițional scade. Chiriile au scăzut cu 2% în medie față de luna precedentă, la acest lucru adăugându-se alte concesii, precum o lună gratuită sau exceptări de la plata unui avans. „Vom vedea prețurile coborând puțin, pe măsură ce proprietarii vor deveni îngrijorați că rămân cu apartamentele neocupate înaintea iernii”, a declarat Hal Gavzie, care se ocupă de segmentul de închirieri la Douglas Elliman. „Nimeni nu vrea să fie cu apartamentele goale în noiembrie.”

Canadienii de la Euro Sun deschid primul birou din România, așteaptând licența de exploatare a perimetrului aurifer din Rovina. Clădirea aleasă - George Enescu Office dezvoltată de Jupiter Group CITEȘTE ȘI Canadienii de la Euro Sun deschid primul birou din România, așteaptând licența de exploatare a perimetrului aurifer din Rovina. Clădirea aleasă - George Enescu Office dezvoltată de Jupiter Group

În piața de închirieri intră și developerii noilor clădiri zgârie-nori de apartamente și garsoniere din Manhattan. Unda de șoc merge către întreaga piață. Un raport al agenției imobiliare Citi Habitats indică scăderile ale prețurilor chiriilor pentru aproape toate cartierele din Manhattan. În Soho și Tribeca, chiria mediană este de 5.100 dolari pe lună, cu 15% mai mică decât cu un an în urmă, iar în Upper West Side chiriile au scăzut cu 2,8%, la 3.698 dolari/lună.

„Aceasta arată cât de mare este cu adevărat stocul de locuințe”, spune Gavzie de la Douglas Elliman. „Au fost foarte multe contracte de închiriere semnate, dar există încă o mulțime de oportunități pentru clienți”, a conchis brokerul.

viewscnt
Afla mai multe despre
sua
america
balon imobiliar
real estate
chirie
douglas elliman