Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre investește în obligațiuni verzi emise de Globalworth în România

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre investește în obligațiuni verzi emise de Globalworth în România
scris 31 iul 2020

Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB), instituția financiară internațională înființată de 11 țări din zona Mării Negre, inclusiv România, a investit 35 de milioane de euro în emisiunea de obligațiuni în valoare de 400 de milioane de euro, lansată de Globalworth, liderul pe segmentul office al pieței imobiliare românești.

Veniturile obținute din subscripția Băncii vor fi folosite pentru dezvoltarea și construcția de spații de birouri în București, în conformitate cu standardele de sustenabilitate privind mediul.

EXCLUSIV Familia Nusco începe un cartier rezidențial major în locul halelor de pe platforma Pipera. „Segmentul de piață căruia ne adresăm este mai puțin afectat de pandemie.“ CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Familia Nusco începe un cartier rezidențial major în locul halelor de pe platforma Pipera. „Segmentul de piață căruia ne adresăm este mai puțin afectat de pandemie.“

„Investind în această emisiune, BSTDB acordă un vot de încredere pieței de capital din România și sprijină infrastructura de calitate a țării. Finanțarea noastră va aduce multiple beneficii pentru economia românească, inclusiv venituri suplimentare din impozite, crearea directă și indirectă de locuri de muncă și îmbunătățirea competitivității sectorului”, a declarat Dmitry Pankin, Președintele BSTDB.

„Suntem încântați de sprijinul oferit de Banca pentru Comerț și Dezvoltare a Mării Negre pentru emisiunea noastră inaugurală de obligațiuni verzi. Oferta a fost suprasubscrisă de mai mult de două ori, ceea ce reprezintă o confirmare în plus a performanței noastre și, de asemenea, un succes din perspectiva managementului pasivelor, deoarece ne permite să ne îmbunătățim în continuare profilul de scadență al datoriei, prin extinderea acestuia în viitor”, a declarat Dimitris Raptis, Co-CEO și Chief Investment Officer al Globalworth. 

Globalworth este o companie imobiliară activă în Europa Centrală și de Est, listată la Bursa de Valori de la Londra.

Compania a devenit principalul investitor pe piața imobiliară de birouri din Europa Centrală și de Est, datorită poziției de lider deținute atât în România, cât și în Polonia. Globalworth achiziționează, dezvoltă și gestionează în mod direct clădiri de birouri și din sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume.

În Romania, Globalworth este prezentă în București, Timișoara, Constanța și Pitești, în timp ce în Polonia deține birouri în Varșovia, Wroclaw, Lodz, Cracovia, Gdansk și Katowice. 

viewscnt
Afla mai multe despre
bstdb
globalworth