CA Immo construiește proiectul de birouri de lângă Podul Basarab cu PORR Construct

CA Immo construiește proiectul de birouri de lângă Podul Basarab cu PORR Construct
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 feb 2016

Fondul de investiții CA Immo, care deține în România cinci clădiri de birouri cu o suprafață închiriabilă de 106.000 de metri pătrați, a desemnat compania austriacă PORR Construct ca antreprenor general pentru construcția noului proiect de birouri Orhideea Towers, pe care îl dezvoltă în zona de centru-vest a Bucureștiului, în apropierea stației de metrou Grozăvești.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Orhideea Towers reprezintă o investiție totală de 75 de milioane de euro și are ca termen de livrare anul 2017. Construcția a ânceput în luna octombrie 2015 cu lucrările de fundații speciale, realizate de compania Octagon Contracting & Engineering, care sunt în curs de finalizare. Compania PORR Construct, desemnată antreprenor general, va intra pe șantier în luna martie, conform calendarului stabilit de CA Immo.

"Este un proiect de mare anvergură, care nu doar va redesena zona de centru-vest a orașului, ci va stabili noi repere în ceea ce privește calitatea și sustenabilitatea unei clădiri de birouri. De aceea, alegerea unui partener de încredere ca antreprenor general este o decizie extrem de importantă pentru succesul proiectului”, a declarat Marian Roman, managing director CA Immo România.

CA Immo a emis la începutul lunii obligațiuni în valoare de valoare de 150 de milioane de euro cu o maturitate de șapte ani. Potrivit unui anunț publicat de companie, fondurile urmează să fie utilizate pentru potențiale achiziții, optimizarea structurii de finanțare existente și pentru alte scopuri generale.

Orhideea Towers totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 37.000 de metri pătrați și este din compus din două turnuri de birouri, amplasate în forma literei H, precum petalele unei orhidee și conectate între ele printr-o punte cu suprafețe vitrate. Cele două turnuri vor avea 13 (P+12), respectiv 17 (P+16) etaje supraterane cu suprafețe de până la 2.700 metri pătrați pe etaj și două etaje subterane. Proiectul include 406 de locuri de parcare, precum și spații de depozitare pentru biciclete, cu dușuri și vestiare pentru bicicliști

După finalizare, Orhideea Towers va rămâne în portofoliul de investiții al CA Immo.

Dezvoltatorii vor livra în acest an de cinci ori mai multe spații de birouri decât anul trecut CITEȘTE ȘI Dezvoltatorii vor livra în acest an de cinci ori mai multe spații de birouri decât anul trecut

Proiectul este amplasat la intersecția Bulevardului Splaiul Independenței cu Șoseaua Orhideelor, cu acces direct la stația de metrou Grozăvești. În imediata apropiere se află cea mai mare concentrare de studenți din România, respectiv 25.000 de tineri care studiază la Universitatea Politehnică, precum și 15.000 de tineri care locuiesc în campusul studențesc Regie.

CA Immo este specializat în deținerea și dezvoltarea de spații de birouri în orașele capitală din Europa Centrală. Compania a fost fondată în anul 1987, iar în prezent este activă pe piețele din Austria, Germania, Polonia, Ungaria, Cehia, Slovacia și România. Acțiunile CA Immo sunt listate la bursa din Viena. Fondul deține un portofoliu în valoare de 3,6 miliarde de euro.

În România, CA Immo este prezent din anul 2001 și deține un portofoliu de cinci clădiri de birouri - Opera Center 1 și 2, River Place, Europe House și Bucharest Business Park - care totalizează o suprafață închiriabilă de aproximativ 106.000 metri pătrați.

PORR Group este una una dintre cele mai mari companii de construcții din Austria. Cu numeroase filiale în Europa Centrală, de Est și Sud-Est, compania are un număr total de 14.000 de angajați  și o cifră de afaceri de aproximativ 3,9 miliarde de euro.

În România, PORR Construct este prezentă din anul 2004 și a derulat numeroase proiecte în diferite domenii.

viewscnt
Afla mai multe despre
porr
orhideea tower
constructor