Carrefour închiriază 81.000 metri pătrați în parcul logistic P3 Bucharest, tranzacție record pe piața de logistică din România

Carrefour închiriază 81.000 metri pătrați în parcul logistic P3 Bucharest, tranzacție record pe piața de logistică din România
Profit.ro
Profit.ro
scris 17 nov 2015

Dezvoltatorul de parcuri industriale P3 deținut de fonduri de investiții americane a încheiat un contract de închiriere cu rețeaua franceză de hipermarketuri Carrefour pentru construcția unui depozit de 81.000 de metri pătrați în cadrul parcului P3 Bucharest, fostul Europolis Logistic Park.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

”La scurt timp după ce a lansat știrea că va demara prima construcție speculativă de 28.000 metri pătrați în parcul P3 Bucharest din România, investitorul specializat, dezvoltatorul și managerul de proprietăți pan-europene de logistică P3 anunță deja pre-închirierea clădirii, ca parte a unei tranzacții mai ample, care prevede stabilirea unui hub logistic cu o suprafață totală de 81.000 metri pătrați pentru Carrefour, cel mai mare retailer din Europa”, se arată într-un comunicat al P3.

Noul complex Carrefour va include un depozit existent și un spațiu Build-to-Suit (BTS) frigorific (construit la cererea chiriașului), de 15.000 metri pătrați . Este prima construcție de tip build-to-suit demarată de P3 în România, de la achiziția P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an. Noile clădiri vor mări portofoliul total al P3 în România, portofoliu care cuprinde deja opt depozite, la circa 270.000 metri pătrați.

P3 începe construcția unui spațiu logistic de 28.000 de metri pătrați în București CITEȘTE ȘI P3 începe construcția unui spațiu logistic de 28.000 de metri pătrați în București

”Este unul dintre cele mai mari contracte încheiate anul acesta de P3 pe piața logistică din Europa Centrală și de Est. Faptul că o companie de calitatea și dimensiunea Carrefour a devenit clientul nostru, într-un proiect de o asemenea amploare, este o mare realizare pentru P3. România crește rapid ca piață, iar ambițiile noastre sunt foarte mari aici. După ce am achiziționat P3 Bucharest, cel mai mare parc logistic din țară, la începutul acestui an, suntem foarte entuziasmați să facem un nou pas cu primul nostru proiect Build-to-Suit. Această tranzacție certifică numeroasele calități ale parcului, inclusiv zona și facilitățile lui, dar și capacitatea P3 de a livra clădiri concepute după nevoile clienților, rapid și eficient din punct de vedere al costurilor. Carrefour este unul dintre clienții noștri în Franța și suntem încântați să colaborăm cu ei și în România”, a declarat  Ian Worboys, CEO-ul P3.

Construcția primei clădiri a început în octombrie 2015, spațiile logistice urmând a fi predate în mai multe etape, între aprilie și octombrie 2016.

”Odată cu succesul business-ului nostru multivalent a venit și nevoia de a ne extinde depozitele în nord-vestul Bucureștiului. De aceea, ne-am propus să dublăm spațiul pe care-l ocupăm prin construcția de noi clădiri Build-to-Suit, realizate după cele mai înalte standarde de mediu, pentru a ne adapta nevoilor noastre din prezent și din viitor”,  a declarat Anca Damour, director of Property & Corporate Affairs al Carrefour.

„Din cauza unor cerințe extrem de specifice și a unui interval de timp foarte strâns, proiectul a devenit foarte complex, de aceea aș vrea să le mulțumesc tuturor colegilor implicați în el, inclusiv avocaților de la Țuca Zbârcea & Asociații, consultanților CBRE și partenerilor de la P3 pentru munca imensă depusă în încheierea acestui contract. Am ales să lucrăm cu P3 datorită expertizei lor în domeniul logistic, capacității dovedite de a răspunde așteptărilor noastre și abilității lor de a lucra pe un spațiu ocupat deja de alți clienți, permițând tuturor operațiunilor să continue în timpul construcției”, adaugă Anca Damour.

Poziționat strategic, la kilometrul 13 de pe autostrada A1, lângă București, parcul P3 Bucharest este ocupat în totalitate, în prezent. În plus, dispune de teren care permite dezvoltarea a 114.000 metri pătrați de spații suplimentare, cu unități începând de la 4.000 metri pătrați și până la 40.000 metri pătrați.

Grupul Carrefour este cel mai mare retailer din Europa și al patrulea la nivel mondial. Are mai mult de 380.000 de angajați în întreaga lume. Cu peste 10.800 de magazine în 34 de țări, a generat o cifră de afaceri de 100,5 miliarde de euro în 2014. În România, Carrefour numără 185 de magazine (28 de hipermarket-uri, 103 supermarket-uri, 53 de magazine de proximitate și un magazin de comerț online), o cifră de afaceri de 1,01 miliarde de euro (2014) și 10.000 de angajați. Carrefour România este al doilea cel mai mare retailer din România

P3 este investitor, dezvoltator și manager de proprietăți logistice europene. Având activități în toată Europa, portofoliul P3 cuprinde 145 de depozite, care totalizează 3 milioane metri pătrați de spații în nouă țări și un portofoliu de terenuri cu avize de urbanism care permit dezvoltarea de noi spații, de peste 1.3 milioane metri pătrați.

P3 este deținută de fondurile americane de investiții TPG Real Estate și Ivanhoé Cambridge.

 

viewscnt
Afla mai multe despre
carrefour
p3
bucurești