CBRE Global Investors vinde centrul comercial Felicia din Iași către dezvoltatorul ceh CPI Property Group

CBRE Global Investors vinde centrul comercial Felicia din Iași către dezvoltatorul ceh CPI Property Group
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 17 ian 2017

Dezvoltatorul imobiliar ceh CPI Property Group, care are în pregătire mai multe proiecte în România, a semnat un acord-cadru pentru preluarea centrului comercial Felicia Shopping Center din Iași și a altor proprietăți de retail din Cehia, Ungaria și Polonia de la două fonduri administrate de CBRE Global Investors.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Portofoliul ce va fi preluat de la CBRE Global Investors include 11 centre comerciale cu o suprafață închiriabilă de circa 265.000 mp, printre care Felicia Shopping Center, Ogrody Shopping Center din Elblag (Polonia), centrele comerciale Olympia și Nisa din Plzen, respectiv Liberec (Cehia), Polus și Campona din Budapesta (Ungaria), precum și două depozite și spații de birouri în Ungaria și Cehia.

Felicia Iași a înregistrat o creștere a vânzărilor de 10% în 2015, an în care au fost atrași chiriași noi precum Pepco, House Fit, ProfiHairShop și Drogerie Markt. Proiectul, cu o suprafață închiriabilă de 28.500 metri pătrați, are în prezent un grad de ocupare de 100%.

Skanska investește 38 de milioane de euro în prima fază a proiectului Campus 6 din zona de vest a Bucureștiului CITEȘTE ȘI Skanska investește 38 de milioane de euro în prima fază a proiectului Campus 6 din zona de vest a Bucureștiului

CPI Property, grup controlat de omul de afaceri ceh Radovan Vitek, estimează că tranzacția va fi finalizată în acest trimestru, după obținerea aprobărilor relevante în Cehia și Ungaria, se arată într-un comunicat al grupului. CPI nu a dezvăluit valoarea tranzacției, însă șeful grupului, Martin Nemeček, estimează că ar putea fi cea mai mare din regiune din acest an.

“Portofoliul mai mult decât dublează suprafața închiriabilă a centrelor comerciale administrate de grup, până la aproximativ 430.000 mp, și crește numărul total al centrelor comerciale la 20”, a spus Tomas Salajka, directorul de achiziții al CPI Properties.

CPI Property deține mai multe terenuri în România, în București, Mogoșoaia și Timișoara, și are în pregătire cinci proiecte pe segmentele rezidențial, retail, birouri și logistică, inclusiv Pro Tower, clădire de birouri clasa A cu o suprafață de 11.700 mp, în sectorul 2 din Capitală.  

Grupul este prezent pe piața românească prin mai multe firme, printre care CPI România, Bucharest Development, Bucharest Properties și Est-Europe Development.

La nivel de grup, portofoliul CPI Property este evaluat la 4,2 miliarde de euro, și cuprinde, pe lângă proprietățile din România, peste 300 de proiecte și active în Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria și Polonia.

viewscnt
Afla mai multe despre
felicia shopping center
felicia iasi
cpi property group
cbre global investors