Ciprioții de la Secure Property au găsit un nou chiriaș pentru parcul logistic din Clinceni, după plecarea Nestle. Transportatorul român Aquila va plăti 300.000 euro pe an

Ciprioții de la Secure Property au găsit un nou chiriaș pentru parcul logistic din Clinceni, după plecarea Nestle. Transportatorul român Aquila va plăti 300.000 euro pe an
Florentina Dragu
Florentina Dragu
scris 18 apr 2017

Grupul de transport, distribuție și logistică Aquila, deținut de antreprenorii prahoveni Alin Adrian Dociu și Constantin Catalin Vasile, a închiriat de la fondul de investiții cipriot Secure Property Development & Investment (SPDI) 5.740 metri pătrați de spații de depozitare în parcul Innovations Logistics Parks din Clinceni, de lângă București, pentru care va plăti o chirie anuală de aproximativ 300.000 euro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

SPDI este în căutare de noi chiriași pentru parcul logistic, după ce Nestle România, care închiriase circa 60% din depozitele Innovations Logistics Park până în 2018, a decis să rezilieze acordul înainte de termen.

Contractul semnat cu Aquila va majora cu aproape 10% veniturile nete pe care SPDI le obține anual din chirii.

FOTO Vidalis Impex, din holdingul controlat de fosta soție a generalului SRI și ex-liderului PD Viorel Stanca, obligată să vândă din portofoliu cele mai mari hoteluri din Zalău CITEȘTE ȘI FOTO Vidalis Impex, din holdingul controlat de fosta soție a generalului SRI și ex-liderului PD Viorel Stanca, obligată să vândă din portofoliu cele mai mari hoteluri din Zalău

Innovations Logistics Park a fost finalizat în decembrie 2008 și cuprinde aproximativ 8.471 metri pătrați de spații multifuncționale de depozitare, 6.394 metri pătrați de spații frigorifice de depozitare și 1.705 metri părați de spații de birouri. Parcul logistic este structurat în patru depozite, dintre care două frigorifice.

Pe lângă Innovations Logistics Park, SPDI mai deține în România active evaluate la câteva zeci de milioane de euro, printre care mai multe apartamente în complexurile rezidențiale Romfelt Plaza, Monaco Towers, Blooming House și Green Lake, toate în București, EOS Business Park - sediul Danone, spațiul în care funcționează magazinul Praktiker din Craiova și un sfert din clădirea de birouri Delea Nouă din București, sediul ANCOM, și un teren de 4 hectare lângă Lacul Pantelimon. Fondul are cea mai mare expunere în România (40% din portofoliu) și mai este prezent în Ucraina, Grecia și Bulgaria.

Grupul Aquila, cu sediul în Ploiești, a fost fondat în 1994 de Alin Adrian Dociu și Constantin Catalin Vasile, aflați în clasamentul celor mai bogați zece antreprenori din Prahova. Grupul oferă servicii de distribuție, logistică, transport, sales, after sales și merchandising, precum și de suport marketing.

La finele lunii trecute, Aquila Part Prod, compania care a pus bazele grupului, a ajuns la un acord cu fondul britanic de investiții First Property Group pentru achiziția unui depozit din Ploiești, în schimbul căruia va plăti aproximativ 3,2 milioane euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
secure property development
aquila
innovations logistics park
depozite
inchiriere