Compania austriacă Signa cumpără renumita clădire Chrysler Building din New York, în colaborare cu RFR Holding

Compania austriacă Signa cumpără renumita clădire Chrysler Building din New York, în colaborare cu RFR Holding
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 mar 2019

Signa Holding, cea mai mare companie imobiliară privată din Austria, va cumpăra renumita clădire Chrysler Building din New York City, în parteneriat cu firma imobiliară RFR Holding, pentru aproximativ 150 de milioane de dolari, au declarat două persoane apropiate situației, transmite Reuters.

Signa și RFR sunt partenere egale într-o companie mixtă care a semnat vineri un acord de cumpărare a clădirii de la Abu Dhabi Investment Council, la un preț mult mai mic decât cel plătit de proprietar, au spus sursele.

La începutul crizei financiare din 2008, Abu Dhabi a plătit 800 de milioane de dolari pentru Chrysler Building. Valoarea proprietăților a scăzut ulterior, iar în unele cazuri nu și-a mai revenit, scrie agenția Reuters, citata de News.ro.

Signa Holding și CBRE, care a gestionat vânzarea clădirii, au refuzat să comenteze. RFR nu a răspuns imediat solicitării de comentarii.

Aproximativ 60.000 de locuințe finalizate în România, în 2018. Cele mai multe sunt în mediul urban CITEȘTE ȘI Aproximativ 60.000 de locuințe finalizate în România, în 2018. Cele mai multe sunt în mediul urban

Turnul art-deco, care atunci când a fost inaugurat, în 1930, a fost cea mai înaltă clădire din lume, fiind eclipsat doar de Empire State Building din New York, este considerat bijuteria coroanei orașului. Vechimea Chrysler Building duce la costuri mari de întreținere, iar statutul său istoric a făcut deseori ca modificările cerute de chiriași să fie dificil de realizat.

Prețul de vânzare a fost tras în jos și de chiria pe care Chrysler Building trebuie să o plătească școlii Cooper Union, pentru că nu deține și terenul pe care este construită.

Chiria anuală a crescut de la 7,77 de milioane de dolari în 2017 la 32,5 milioane de dolari în 2018. Chiria va urca la 41 de milioane de dolari în 2028, potrivit declarațiilor financiare ale Cooper Union.

Tranzacția marchează debutul companiei Signa pe piața imobiliară americană.

AFI are noi acționari CITEȘTE ȘI AFI are noi acționari

Condusă de fondatorul René Benko, Signa deține un portofoliu lard de proprietăți mibiliare comerciale și de retail în Europa. Activele companiei sunt de peste 14 miliarde de euro, în timp ce proiectele sale au o valoare brută a activelor de peste 8 miliarde de dolari, potrivit site-ului propriu.

Între proprietățile deținute de Signa se află KaDeWe și Upper West Tower din Berlin, Goldenes Quarter cu  Park Hyatt Hotel în Viena, Alte Akademie în Munchen și Alsterhaus și Alsterarkaden în Hamburg.

RFR, fondată în 1991 de  Aby Rosen și Michael Fuchs, deține și administrează unele dintre cele mai prestigioase clădiri de birouri din Manhattan, între care se află Seagram Building și Lever House, aflate pe Park Avenue.

Signa și RFR au mai colaborat în trecut, inclusiv în 2017, când Signa a cumpărat cinci proprietăți importante de la RFR în Berlin, Hamburg, Frankfurt și Munche, pentru circa 1,5 miliarde de dolari.

Signa Holding, care deține și rețeaua germană de magazine Karstadt, a cumpărat anul trecut lanțul de centre comerciale Kika, prezent în România cu două magazine. Signa controlează și 29% din acțiunile dezvoltatorului imobiliar austriac S Immo, deținătorul mall-ului Sun Plaza din București și a altor proprietăți pe piața locală, precum hotelul Novotel din București.

Urmărește-ne și pe Google News
viewscnt
Afla mai multe despre
signa
cladire
new york
chrysler building
rfr holding