ULTIMA ORĂ FOTO Proiect imobiliar de peste 100 milioane euro, blocat de locuitorii cartierului bucureștean Floreasca. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devenea mall, cu modele Ford interbelice UPDATE Reacția One United Properties

ULTIMA ORĂ FOTO Proiect imobiliar de peste 100 milioane euro, blocat de locuitorii cartierului bucureștean Floreasca. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devenea mall, cu modele Ford interbelice UPDATE Reacția One United Properties
scris 6 mar 2019

Autorizația de construcție obținută de dezvoltatorul imobiliar One United și grupul francez de retail Auchan pentru un ansamblu rezidențial, cu spații de retail și de birouri, pe terenul fostei fabrici Automatica din zona Floreasca, investiție de peste 100 de milioane de euro, a fost suspendată în instanță, la cererea Asociației Salvați Bucureștiul, care îi reprezintă pe locatarii din zonă. One United Properties este deținut de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, doi dintre fondatorii casei de investiții Capital Partners.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată pe Profit Insider

Decizia instanței poate fi atacată cu recurs. Dacă însă decizia de suspendare rămâne valabilă și după recurs, lucrările de construcție trebuie oprite până va fi judecată, pe fond, și solicitarea de anulare efectivă a autorizației, iar perioada de așteptare a deciziei poate presupune mai mulți ani.

Proiectul prevede inclusiv construcția a mai multor turnuri cu 15-25 de etaje lângă Parcul Floreasca și Hala Ford, ceea ce a generat numeroase proteste din partea locuitorilor cartierului Floreasca, aceștia acuzând că investiția imobiliară afectează zona, caracterizată prin clădiri de înălțimi mici. Ei au contestat proiectul în instanță și au obținut acum câștig de cauză.

În urmă cu un an, Profit.ro anunța că One United Properties și Auchan pregătesc începerea lucrărilor la ansamblul rezidențial.

EXCLUSIV IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mici, în centrul orașelor CITEȘTE ȘI EXCLUSIV IKEA ia în calcul pentru România deschiderea unor magazine mici, în centrul orașelor

Ansamblul, denumit One Floreasca City, presupune trei componente integrate: fosta hală Ford va fi restaurată și modernizată, transformându-se într-un spațiu de retail operat de Auchan România, o clădire de birouri de clasă A - One Tower - și trei blocuri cu apartamente exclusiviste - One Mircea Eliade. Întreg proiectul va fi construit pe un teren de 2,8 hectare, din suprafața căruia 30% vor reprezenta spații verzi.

Dezvoltatorul a cedat municipalității o suprafață de teren de 1.000 de metri pătrați și susține că va aloca un buget de 1 milion de euro pentru investiții în infrastructură.

Tranzacție pregătită: Fondul american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton, vrea să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România CITEȘTE ȘI Tranzacție pregătită: Fondul american Starwood, care a fost prezent la București prin proprietarul Sheraton, vrea să cumpere acțiuni la dezvoltatorii CA Immo și Immofinanz, cu mari portofolii în România

Terenul a fost vândut în urmă cu 2 ani de fondul de investiții Global Finance că­tre Auchan și One Uni­ted. Inițial, pe acest amplasament, a funcționat "Hala Ford", în care erau produse mașini ale brandului american. În 1931, Theodor Davila, fiul dramaturgului Alexandru, autorul lui ”Vlaicu Vodă”, și nepotul lui Carol Davila, fondatorul sistemului sanitar modern, a devenit reprezentantul companiei ”Ford” în România și a construit, în 1935, în Floreasca, o hală de montaj pentru automobile de lux. După 1948, în regimul comunist, fabrica a devenit ”Automatica”, acum spațiul fiind în paragină.

În noul ansamblu, dezvoltatorii vor să expună și modele de epocă ale mărcii Ford, unele produse în perioada interbelică la București.

UPDATE vineri, ora 16.18 Reprezentanții One United Properties au transmis următorul punct de vedere, arătând că la finele anului trecut, când procesul era pe rol, au primit o nouă autorizație din partea primăriei:

"La data de 27 noiembrie 2018, pentru proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties S.R.L. pe terenul aflat în Calea Floreasca nr. 159-161, a fost obținută autorizația de construire nr. 631/1663880 emisă de Primarul Municipiului București.

În prezent, lucrările desfășurate în șantier sunt realizate pe baza acestei autorizații, în conformitate cu anunțurile privind începerea executării lucrărilor înregistrate sub nr. 1691744 din 18 decembrie 2018 la Primăria Municipiului București și sub nr. 86336 din 17 decembrie 2018 la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Până în prezent, această autorizație de construire nu a fost contestată nici la autoritatea emitentă și nici în instanță, bucurându-se astfel, în continuare, de prezumție de legalitate”

Ei mai arată că:

Autorizația de construire nr. 631/1663880 din 27 noiembrie 2018 a fost emisă în baza unei documentații care conține toate acordurile și avizele noi impuse de lege și solicitate prin noul certificatul de urbanism obținut.

Proiectul imobiliar dezvoltat de One Mircea Eliade Properties S.R.L. pe terenulaflat în Calea Floreasca nr. 159-161 își propune să readucă în folosul comunității o zonă aflată în paragină de peste 20 de ani. Proiectul va prezenta următoarele beneficii pentru comunitate:

•          o fostă zonă industrială va fi transformată într-o zonă rezidențială și comercială;

•          terenul aferent proiectului, deși este proprietate privată, va fi deschis publicului după finalizarea lucrărilor de construire;

•          din cei 27.000 mp de teren, amprenta la sol a construcțiilor va fi de numai 9.000 mp, iar diferența de 18.000 mp va reprezenta spațiu verde, alei pietonale, locuri și joacă și spații de relaxare, toate deschise accesului public;

•          în ciuda faptului că amplasarea unor locuri de parcare supraterane ar fi fost soluția cea mai ieftină pentru investitor, s-a decis ca toate cele 1.200 de locuri de parcare menționate în noua autorizație să fie incluse în subteran;

•          dezvoltatorul va ceda municipalității o suprafață de teren de aproximativ 1.000 de mp și va aloca un buget de aproximativ 1,5 milioane de euro pentru realizarea lucrărilor de infrastructură rutieră care vor ajuta la descongestionarea traficului:

o          Calea Floreasca va fi lărgită de la 4 la 6 benzi, cu câte o bandă suplimentară pentru fiecare sens de mers (pe sectorul cuprins între str. Glinka și bvd. Mircea Eliade);

o          o nouă soluție de trafic și semaforizare va fi implementată în intersecția bvd. Mircea Eliade / Calea Floreasca / str. Ceaikovsky prin adăugarea de benzi specializate pentru virare la stânga și respeciv la dreapta;

o          schimbarea echipamentelor de semaforizare cu unele noi, compatibile cu sistemul de management al traficului din municipiul București (BTMS);

o          noi alveole pentru stațiile de autobuz;
o          modernizarea sistemului de iluminat public pe Calea Floreasca pe segmentul dintre bvd. Mircea Eliade și str. Banu Antonache și modernizare intersecției dintre str. Glinka și Calea Floreasca.

•          Potrivit studiului de trafic realizat, indicii actuali de utilizare a capacităților intersecțiilor din zonă vor scădea efectiv, ca urmare a măsurilor menționate anterior. Astfel, dacă în prezent indicele de utilizare a capacității pentru intersecția Calea Floreasca cu bulevardul Mircea Eliade este de 150,8% iar pentru intersecția Calea Floreasca cu str. Glinka Mihail este de 104,4%, după realizarea proiectului, pentru intersecția Calea Floreasca cu b-dul. Mircea Eliade indicele de utilizare a capacității va fi de doar 97,6% (comparativ cu 150,8% cât este în prezent), iar pentru intersecția Calea Floreasca - str. Glinka Mihail va fi de doar 87,3% (comparativ cu 104.4% cât este în prezent).

•          Compania se află în curs de a obține aprobările pentru reamenajarea parcului Automatica în beneficiul comunității, cu un cost estimat de 200.000 de euro.

One United Properties dezvoltă complexuri rezidențiale exclusiviste în centrul și nordul Capitalei. Compania are în construcție proiecte rezidențiale care totalizează aproximativ 300 de apartamente.

Cele mai recente proiecte finalizate sunt One Floreasca Lake (15.000 mp și 68 apartamente - prima fază livrată în iunie 2013, a doua în august 2015) și Madrigalului Residence (4.000 mp și 14 apartmente, livrat în septembrie 2014).

EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Radu Enache, proprietarul lanțului hotelier Continental, negociază cumpărarea hotelului Golden Tulip Times din București, tranzacție de 5 milioane euro

În total, dezvoltatorul are proiecte rezidențiale finalizate (188 de apartamente), în construcție (340 de apartamente) și care urmează să fie începute în urmatorii ani (484 de apartamente) - dezvoltări precum One Floreasca Lake, One Herăstrău Park și One Charles de Gaulle.

Retailerul francez Auchan este unul dintre cele mai importante lanțuri comerciale, locul 11 în lume, prezent în 17 țări, cu peste 3.700 de magazine și aproape 350.000 de angajați. În România, Auchan are 33 de hipermarketuri, 4 magazine de proximitate My Auchan - deschise în stații Petrom, circa 10.000 de angajați și o cifră de afaceri de aproximativ 1,2 miliarde de euro.

Sursa foto: Grupul de Inițiativa Cartierul Floreasca

Sursa foto: Grupul de Inițiativa Cartierul Floreasca

ULTIMA ORĂ FOTO Proiect imobiliar de peste 100 milioane euro, blocat de locuitorii cartierului bucureștean Floreasca. Hala Ford deschisă de nepotul lui Carol Davila devenea mall, cu modele Ford interbelice UPDATE Reacția One United Properties

viewscnt
Afla mai multe despre
one united
auchan
floreasca