Compania maghiară Terran deschide prima fabrică din România, investiție de 5 milioane de euro

Compania maghiară Terran deschide prima fabrică din România, investiție de 5 milioane de euro
scris 15 iun 2018

Compania maghiară Terran, unul dintre principalii jucători de pe piața sistemelor de învelitori pentru acoperiș din Europa de Est, a deschis în Câmpia Turzii, județul Cluj, o fabrică de țigle din beton, investiție de circa 5 milioane de euro.

Fabrica din Câmpia Turzii este a patra unitate de producție deținută de Terran, alături de unități din Ungaria și Slovacia.

Prima fabrică Terran din România este construită pe un teren din cadrul fostei fabrici Industria Sârmei Câmpia Turzii. Modelele de țigle din beton realizate sunt destinate pieței interne, în primă fază.

Cu o suprafață de aproximativ 2.500 metri pătrați și o platformă de depozitare de 1.5 hectare, fabrica are o capacitate de producție de 70 țigle/minut, cu o capacitate anuală de 10 milioane de bucăți.

AFI Europe îl numește pe Doron Klein în poziția de CEO al AFI Europe Romania în locul lui David Hay, care a demisionat în martie CITEȘTE ȘI AFI Europe îl numește pe Doron Klein în poziția de CEO al AFI Europe Romania în locul lui David Hay, care a demisionat în martie

„Suntem în România din 2005, iar vânzările foarte bune înregistrate, precum și mărimea pieței de aici au reprezentat factori decisivi pentru a construi o fabrică în România. Investiția a demarat în 2016, prin achiziționarea terenului. Anul viitor continuăm investițiile pentru a extinde capacitatea de producție, pentru două game în plus”, spune Gódi Attila, directorul general al Terran.

Terran a intrat pe piața din România în 2005 pentru a comercializa țigle din beton, respectiv toate accesoriile necesare pentru sistemul de învelitori pentru acoperiș.

Înființată în 1920, Terran se află, de-a lungul a trei generații, în proprietatea familiei Dr. Mészáros Vilmos. Cu sediul central în Bóly, Ungaria, Terran are 4 unități de producție, în Ungaria, Slovacia și România. Produsele sale sunt distribuite în nouă țări din Europa, cu vânzări de circa 55 de milioane de bucăți anual.

viewscnt
Afla mai multe despre
terran
tigle