CONFIRMARE Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, încasează 2,5 milioane euro pe terenul autobazei Construcții și Transport Gherase. În loc se construiesc peste 200 de apartamente

CONFIRMARE Familia Bosînceanu, proprietara Șantierului Naval Constanța, încasează 2,5 milioane euro pe terenul autobazei Construcții și Transport Gherase. În loc se construiesc peste 200 de apartamente

Adolf Steiner, principalul partener al dezvoltatorului imobiliar STC Partners, alături de proiectul Quartier Azuga

scris 8 nov 2022

Dezvoltatorul imobiliar STC Partners, controlat de doi foști manageri Strabag, a aprobat achiziția terenului fostei autobaze a Construcții și Transport Gherase din cartierul bucureștean Colentina de la o firmă a familiei Bosînceanu, cunoscută prin milionarul Gheorghe Bosînceanu din Constanța, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Prețul agreat de cele două părți este de 2,5 milioane euro, echivalentul a 200 de euro/metru pătrat. Investitorii aveau semnată o promisiune de vânzare-cumpărare încă din martie 2022, când a fost plătit un avans de 500.000 de euro, iar, recent, acționarii cumpărătorului au aprobat plata restului de bani. Totodată, STC Partners a mai decis să contracteze un împrumut în valoare de  maximum 2 milioane de euro pentru finanțarea dezvoltării unui proiect rezidențial pe terenul achiziționat.

Familia Bosînceanu inițiase încă din 2018 un proiect rezidențial pe acest amplasament. În varianta cumpărătorilor, ansamblul denumit Quartier Azuga, va fi realizat în două faze în perioada 2022 – 2025. Proiectul a fost autorizat în întregime în luna septembrie, iar construcția primei etape va începe în cursul acestei luni.

Prima etapă de dezvoltare, formată din două blocuri, va avea 93 de apartamente, iar cea de-a doua, cu trei clădiri, are planificate 115 apartamente a căror construcție ar trebui să înceapă la mijlocul anului viitor.

EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO Frații Pavăl (Dedeman) lansează primul lor proiect rezidențial: Dedeman Coada Lacului. Lângă turn TV, pe teren unde a fost o livadă de pomi. PLUS Dedeman Campus

Firma Construcții și Transport Gherase, care a vândut terenul, este controlată indirect de grupul Histria al lui Gheorghe Bosînceanu, al soției sale, Dumitrița Bosînceanu, și al fratelui său, Mircea Bosînceanu.

Dezvoltatorul STC Partners este deținut de Adolf Steiner și Roxana Cristea, ambii manageri cu o experiență de peste 10 ani în cadrul companiei austriece de construcții Strabag. Aceștia sunt co-dezvoltatori ai complexului rezidențial boutique Quartier Gramont, proiect realizat în parteneriat cu Sorin Crețeanu în locul fabricii de parfumuri Maison Mignot-Boucher din zona Parcului Carol a Bucureștiului.

Cei doi sunt co-fondatori și parteneri, alături de Sorin Crețeanu, și în cadrul firmei de construcții CNO Techno Construct, înființată în 2018 și implicată în proiecte precum One Cotroceni Park sau Ana Tower.

Roxana Cristea a fost timp de 10 ani responsabilă cu achizițiile și dezvoltarea în cadrul Strabag România, iar Adolf Steiner a fost timp de 13 ani de la project manager până la manager pe zona de sud-est a României în cadrul Strabag, fiind implicat în proiecte imobiliare precum Sky Tower, ParkLake sau The Mark din București. Celor doi li s-a alăturat în STC Partners și Andrei Ștefan, fost investment analyst al dezvoltatorului imobiliar Prime Kapital.

EXCLUSIV Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, preia afacerea unui distribuitor de produse metalurgice la pachet cu un proiect pentru 750 de apartamente CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Hassan Morad, fratele lui Mohammad Murad, preia afacerea unui distribuitor de produse metalurgice la pachet cu un proiect pentru 750 de apartamente

Amplasamentul Quartier Azuga se învecinează cu proiectul rezidențial NeoPeninsula de pe malul lacului Fundeni, un proiect amplu a cărui autorizare a fost reluată de dezvoltatorul israelian NeoCity după un blocaj cauzat de criza imobiliară.

Din grupul de firme Histria mai fac parte Histria Shipmanagement, Șantierul Naval Constanța, SNC Ship Design și trustul de presă Cuget Liber. Gheorghe Bosînceanu a fost și patronul clubului de fotbal Farul Constanța.

Aproape 10.000 de locuințe noi au fost finalizate în București și împrejurimi în prima jumătate a acestui an, potrivit celor mai recente date publicate de Institutul Național de Statistică, în creștere cu 14,8% față de perioada similară a anului anterior. Datele SVN Romania arată că la începutul acestui an erau în construcție peste 27.000 de locuințe noi în București și împrejurimi, un record pentru ultimii 30 de ani.

În trimestrul al treilea al acestui an s-au vândut aproximativ 15.600 de case și apartamente în București și împrejurimi, în scădere cu 5,8%, comparativ cu trimestrul al treilea din 2021. În ciuda contextului general nefavorabil, în primele nouă luni din 2022, pe piața din București și împrejurimi s-au încheiate cu 7,8% mai multe tranzacții cu locuințe, comparativ cu perioada similară din 2021.

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
gheorghe bosinceanu
stc partners
quartier azuga