CONFIRMARE Mircea Lucescu pregătește construcția primului său ansamblu rezidențial într-o zonă imobiliară efervescentă a Bucureștiului

CONFIRMARE Mircea Lucescu pregătește construcția primului său ansamblu rezidențial într-o zonă imobiliară efervescentă a Bucureștiului
Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 oct 2019

Antrenorul de fotbal Mircea Lucescu (74 de ani), alături de omul de afaceri Dimciu Tașu, pregătește construcția unui ansamblu rezidențial cu circa 200 de apartamente, spații comerciale și birouri pe malul lacului Morii din Sectorul 6, București, pe un teren cumpărat la licitație de la Piraus Bank. Intarea lui Lucescu în imobiliare a fost anunțat în premieră de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Șefii celor mai mari bănci din România vor dezbate cu celebrul economist Nouriel Roubini starea reală a economiei și perspectivele izbucnirii unei noi crize. Te așteptăm la eveniment! Click pentru detalii și înregistrare

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

În septembrie 2019, investitorii au primit certificatul de urbanism necesar construirii proiectului imobiliar, relevă date analizate de Profit.ro. Dezvoltarea este realizată prin intermediul firmei Lake Tower din care Mircea Lucescu și Dimciu Tașu dețin, fiecare, câte 49,9% din participații, iar Matei Lucescu (nepotul lui Mircea Lucescu) și Steve Tașu (fiul lui Dimciu Tașu), împart egal restul participațiilor, potrivit termene.ro.

Proiectul imobiliar al celor doi investitori prevede construcția a trei corpuri de clădire lipite, cu câte 11 etaje, respectiv 6 etaje și două niveluri subterane pentru parcări. Cu o suprafață desfășurată de aproape 19.000 de metri pătrați, imobilele vor găzdui peste 200 de apartamente, potrivit estimărilor Profit.ro. Construcția va mărgini biserica Sfântul Francisc de Assisi.

Primăria Sectorului 6 a aprobat pentru acest proiect un Procent de Ocupare al Terenului de 40% și un Coeficient de Utilizare al Terenului de 4,5.


Construcția urmează a fi realizată pe un teren în suprafață de circa 4.200 de metri pătrați, parte dintr-un lot mai mare de circa 7.000 de metri pătrați, cumpărat la licitație de Dimciu Tașu în 2015. Întreaga parcelă a fost scoasă la vânzare de Piraeus Bank cu un preț de pornire de 1,5 milioane euro.

Banca a preluat terenul prin executarea silită a firmei Ono Development, deținută de Chanan Oded Laufer, Yardeni Joshua Isaac și de sirianul Abulwahed Nour Ideen (proprietarul mallurilor Galleria Arad și Piatra Neamț). Ono Development se îndatorase cu 3,7 milioane de euro la Piraeus Bank pentru a dezvolta pe acest teren un proiect rezidențial cu peste 400 de apartamente.

EXCLUSIV SIF Banat-Crișana pregătește terenul pentru un centru comercial în locul fostelor hale Filan din Pantelimon, recent cumpărate de la Immofinanz CITEȘTE ȘI EXCLUSIV SIF Banat-Crișana pregătește terenul pentru un centru comercial în locul fostelor hale Filan din Pantelimon, recent cumpărate de la Immofinanz

Mircea Lucescu și nepotul său (fiul lui Răzvan Lucescu) au intrat în firma creată de Dimciu Tașu la un an distanță de la achiziția terenului.

Înainte de a depune actele necesare obținerii Planului Urbanistic de Detaliu, circa 40% din terenul deținut de Lucescu și Tașu pe malul lacului Morii a fost expropriat de Primăria București pentru 4,56 milioane lei, echivalentul a 350 de euro/metru pătrat (după cum se poate constata și din faximilul alăturat). Pe acest teren urmează să treacă Pasajul Ciurel, cel mai scump proiect de infrastructură din București, a cărui finalizare este programată pentru acest an.


Mircea Lucescu este românul cu cea mai consistentă avere făcută din fotbal. Averea sa este evaluată la 33-35 milioane de euro în ultima ediție a Top 300 Capital. În cariera sa de peste 39 de ani, Lucescu a antrenat Corvinul Hunedoara, naționala României,  Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggina, FC Rapid, Internazionale Milano, Galatasaray, Beșiktaș Istanbul, Șahtior Donețk și Zenit St. Petersburg.

Mircea Lucescu mai are o participație de peste 16% din acțiunile producătorului de schimbătoare de căldură pentru vehicule Romradiatoare Brașov, controlat de SIF Transilvania cu peste 76% din acțiuni.

Tranzacție: Libanezii de la CFH intră în România printr-o tranzacție care sparge borna de preț pe piața imobiliară. Au cumpărat Day Tower la un randament de sub 7% CITEȘTE ȘI Tranzacție: Libanezii de la CFH intră în România printr-o tranzacție care sparge borna de preț pe piața imobiliară. Au cumpărat Day Tower la un randament de sub 7%

Zona din jurul lacului Morii a fost mereu curtată de dezvoltatorii imobiliari. Profit.ro a anunțat recent că omul de afaceri Marius Simion Gaga, fost director general și șef al corpului de control al ANAF, își extinde afacerile imobiliare cu un proiect rezidențial aproape de malul lacului Morii, ce va cuprinde peste 2.000 de apartamente și a cărui dezvoltare necesită investiții estimate la peste 100 milioane de euro. De asemenea, Novum Invest lucrează la un ansamblu rezidențial pe malul aceluiași lac. Omul de afaceri Alin Niculae a dezvoltat în zonă complexul 20th Residence.

Numărul tranzacțiilor imobiliare a revenit pe creștere în iulie 2019, după ce a scăzut 12 luni consecutive, din iulie 2018 în iunie 2019, cu procente cuprinse între 7% și 35% an la an, potrivit datelor Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară. În primele nouă luni ale acestui an au fost încheiate circa 383.000 de tranzacții, cu 10,5% mai puține decât în aceeași perioadă a anului trecut. 

Infografic realizat de Alexandru Urzică
viewscnt
Afla mai multe despre
mircea lucescu
dimciu tasu
lake tower
pasajul ciurel