CONFIRMARE OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România

CONFIRMARE OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România

Turnul din Petrom City care urmează a fi transformat în școală

Profit.ro
Profit.ro
scris 21 mai 2024

OMV Petrom, cea mai mare companie românească de petrol și gaze, schimbă destinația turnului de birouri din Petrom City în unitate de învățământ, cu scopul închirierii către o școală privată, după ce munca de acasă a lăsat spațiul gol, potrivit informațiilor anunțate în exclusivitate de Profit.ro în iunie 2023.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie. Parteneri: Garanti BBVA, Gomag.

Petrom City este cel mai mare sediu al unei companii din România, inaugurat în 2010 în cartierul bucureștean Dămăroaia, în urma unei investiții de 130 de milioane de euro. Este alcătuit din 5 clădiri, dintre care dedicate birourilor sunt două imobile ovale, denumite Infinity, cu o suprafață de 53.800 de metri pătrați, și un turn cu 10 etaje și o suprafață de 11.000 de metri pătrați. Complexul a fost gândit să găzduiască circa 2.500 de angajați, care lucrau anterior în opt sedii OMV Petrom din București și Ploiești.

Aeroportul Oradea are un nou terminal. Valoarea totală a contractului, peste 234 milioane de lei CITEȘTE ȘI Aeroportul Oradea are un nou terminal. Valoarea totală a contractului, peste 234 milioane de lei

Acum, după schimbarea destinației, turnul de birouri din Petrom City a fost închiriat către Genesis College, prima școală privată care a fost acreditată în București. 

Astfel, noul sediu “Genesis College” din strada Coralilor va fi în turnul cu nouă etaje și va putea găzdui până la 1000 de elevi. Sediul are o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și va beneficia de amenajări care îl vor poziționa în rândul celor mai inovative spații adaptate și adecvate nevoilor generațiilor actuale de elevi și de profesori. 

“Elevii evaluează astăzi o școală bazându-se pe o multitudine de factori subtili care transced calitatea programelor educaționale oferite. Familiile își doresc spații personalizate care să cultive aptitudinile copiilor, profesorii își doresc spații care să complimenteze învățarea colaborativă, creativitatea și wellbeing-ul în comunitate. Astăzi este un moment important pentru noi, un moment cheie, în care ni se îndeplinește un vis, de a oferi comunității Genesis College și celor care ni se vor alătura de acum încolo o școală care se va clasa, din toate punctele de vedere, în topul calității educaționale. Acest nou campus este un întreg, un spațiu complet al dezvoltării educaționale, un pas înainte către viitor”, a declarat Ioana Necula, fondatoarea Genesis College.

„Ca urmare a flexibilizării programului de lucru și introducerii posibilității de a lucra de acasă, spațiul de birouri aflat în clădirea turn din cadrul complexului PetromCity a devenit disponibil pentru alte utilizări. Astfel, OMV Petrom caută în prezent cea mai bună opțiune pentru a valorifica acest activ prin închiriere”, au declarat în urmă cu un an, pentru Profit.ro, reprezentanții OMV Petrom.

Chiar lângă Petrom City, Deutsche Schule Bukarest și-a inaugurat oficial noul campus în septembrie 2022, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro de care vor beneficia 420 de copii. Școala germană și-a exprimat intenția ca în 2023 să își extindă campusul cu minim 6 noi săli de clasă pentru gimnaziu.

De asemenea, la 100 de metri distanță funcționează școala gimnazială Genesis, plus campusul său cu grădiniță și școală primară.

EXCLUSIV FOTO - RC Europe, deținut de doi foști directori ai Lidl, revine pe piață după ce și-a „curățat“ portofoliul CITEȘTE ȘI EXCLUSIV FOTO - RC Europe, deținut de doi foști directori ai Lidl, revine pe piață după ce și-a „curățat“ portofoliul

Pe măsură ce munca de acasă devine o normă, marile corporații, în special din IT, încep să își restrânga activitatea în spații mai mici, lăsând în urmă birouri goale pentru diverse alte activități. Proprietarii clădirilor de birouri oferă pe piață spații reduse cu circa 60% față de cât se cereau în urmă cu 3 ani, ceea ce oferă posibilitate firmelor de apartamente să se mute în fostele birouri ale marilor companii.

În turnurile City Gate din zona Piața Presei Libere, în locul corporațiilor Microsoft, Telekom și Roche care s-au mutat de aici a venit, spre exemplu, British Council, care a deschis pe 430 de metri pătrați un nou centru educațional.

Profit.ro a prezentat cazul gigantului american Oracle care renunță la cel puțin jumătate din suprafața de birouri ocupată de cei peste 4.300 de angajați ai săi din România și decizia BCR de a renunța la peste un sfert din birourile sale centrale din București.

Schimbarea destinației clădirilor de birouri a devenit o practică imediat după pandemie, când munca de acasă a redus apetitul pentru închirierea de sedii. Astfel, antreprenorul Dorin Mateiu a decis să transforme în apartamente o clădire de birouri din zona Basarab, la fel Tomah Kahled a schimbat în apartamente de închiriat cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower, iar One United a transformat în apartamente parte din complexul de birouri One North Gate.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
petrom city
scoala