EXCLUSIV OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România

EXCLUSIV OMV Petrom închiriază unei școli private turnul din Petrom City, cel mai mare sediu al unei companii din România

Turnul din Petrom City care urmează a fi transformat în școală

Alexandru Urzică
Alexandru Urzică
scris 28 iun 2023

OMV Petrom, cea mai mare companie românească de petrol și gaze, schimbă destinația turnului de birouri din Petrom City în unitate de învățământ, cu scopul închirierii către o școală privată, după ce munca de acasă a lăsat spațiul gol, potrivit informațiilor obținute de Profit.ro.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Înainte de a fi prezentată aici, informația a fost anunțată cu mult înainte pe Profit Insider

Petrom City este cel mai mare sediu al unei companii din România, inaugurat în 2010 în cartierul bucureștean Dămăroaia, în urma unei investiții de 130 de milioane de euro. Este alcătuit din 5 clădiri, dintre care dedicate birourilor sunt două imobile ovale, denumite Infinity, cu o suprafață de 53.800 de metri pătrați, și un turn cu 10 etaje și o suprafață de 11.000 de metri pătrați. Complexul a fost gândit să găzduiască circa 2.500 de angajați, care lucrau anterior în opt sedii OMV Petrom din București și Ploiești.

EXCLUSIV Dan Șucu este atras într-un nou proiect rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu este atras într-un nou proiect rezidențial

Compania a început acum demersurile de transformare a turnului de birouri din Petrom City în unitate de învățământ de tip gimnaziu sau liceu, potrivit documentelor analizate de Profit.ro.

„Ca urmare a flexibilizării programului de lucru și introducerii posibilității de a lucra de acasă, spațiul de birouri aflat în clădirea turn din cadrul complexului PetromCity a devenit disponibil pentru alte utilizări. Astfel, OMV Petrom caută în prezent cea mai bună opțiune pentru a valorifica acest activ prin închiriere”, au declarat, pentru Profit.ro, reprezentanții OMV Petrom.

EXCLUSIV Dan Șucu este atras într-un nou proiect rezidențial CITEȘTE ȘI EXCLUSIV Dan Șucu este atras într-un nou proiect rezidențial

Chiar lângă Petrom City, Deutsche Schule Bukarest și-a inaugurat oficial noul campus în septembrie 2022, în urma unei investiții de 20 de milioane de euro de care vor beneficia 420 de copii. Școala germană și-a exprimat intenția ca în 2023 să își extindă campusul cu minim 6 noi săli de clasă pentru gimnaziu.

De asemenea, la 100 de metri distanță funcționează școala gimnazială Genesis, plus campusul său cu grădiniță și școală primară.

Pe măsură ce munca de acasă devine o normă, marile corporații, în special din IT, încep să își restrânga activitatea în spații mai mici, lăsând în urmă birouri goale pentru diverse alte activități. Proprietarii clădirilor de birouri oferă pe piață spații reduse cu circa 60% față de cât se cereau în urmă cu 3 ani, ceea ce oferă posibilitate firmelor de apartamente să se mute în fostele birouri ale marilor companii.

În turnurile City Gate din zona Piața Presei Libere, în locul corporațiilor Microsoft, Telekom și Roche care s-au mutat de aici a venit, spre exemplu, British Council, care va deschide pe 430 de metri pătrați un nou centru educațional.

ANALIZĂ Moment unic pe piață: Firmele de apartament se mută în birourile golite de marile corporații CITEȘTE ȘI ANALIZĂ Moment unic pe piață: Firmele de apartament se mută în birourile golite de marile corporații

Profit.ro a prezentat cazul gigantului american Oracle care renunță la cel puțin jumătate din suprafața de birouri ocupată de cei peste 4.300 de angajați ai săi din România și decizia BCR de a renunța la peste un sfert din birourile sale centrale din București.

Schimbarea destinației clădirilor de birouri a devenit o practică imediat după pandemie, când munca de acasă a redus apetitul pentru închirierea de sedii. Astfel, antreprenorul Dorin Mateiu a decis să transforme în apartamente o clădire de birouri din zona Basarab, la fel Tomah Kahled a schimbat în apartamente de închiriat cele 5 etaje de birouri ale Fundeni Tower, iar One United a transformat în apartamente parte din complexul de birouri One North Gate.

viewscnt
Afla mai multe despre
omv petrom
petrom city
scoala