Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare

Meta Estate Trust anunță un profit net de trei ori mai mare

Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust

Profit.ro
Profit.ro
scris 20 mai 2024

Meta Estate Trust, companie de tip holding care activează în sectorul imobiliar, raportează pentru primul trimestru al anului un profit net de 2 milioane lei, în linie cu bugetul recent aprobat. Focusul companiei pentru prima parte a anului 2024 a fost restructurarea portofoliul de investiții pentru o securitizare adecvată și diminuare a expunerilor semnificative.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 iulie - Maraton Medika TV - Sanatatea Aparatului Urinar
30 iulie - Maraton Profit News TV: Inteligența Artificială în Economie

Cifra de afaceri aferentă acestui trimestru este de 3,41 milioane lei (T1 2023: 0,13 milioane lei), generată predominant de vânzările de unități imobiliare rezidențiale din București deținute în proiectele Mobexpert Homes și Parcului. 

Aeroportul Oradea are un nou terminal. Valoarea totală a contractului, peste 234 milioane de lei CITEȘTE ȘI Aeroportul Oradea are un nou terminal. Valoarea totală a contractului, peste 234 milioane de lei

În conformitate cu strategia pentru 2024, în primul trimestru, echipa de management a Meta Estate Trust a monitorizat atent portofoliul de investiții și a restructurat câteva proiecte imobiliare, astfel încât să securizeze suplimentar investițiile curente și să se poziționeze strategic pentru exit-uri viitoare. Miza a fost echilibrarea riscului investițional pe liniile de business. În acest sens am realizat în primul trimestru două operațiuni prin care ne-am securizat poziția într-o investiție strategică în Poiana Brașov și am preluat în patrimoniu 10 apartamente din proiectul Noa Pajura, din care 9 unități sunt deja precontractate de clienți finali.

Focusul anului rămâne acela de a diminua expunerile semnificative, de a prelua și valorifica imobilele ce urmează să fie finalizate din câteva proiecte investiționale și de a dezvoltă portofoliul investițional prin finanțări bancare. Vom monitoriza și restructura portofoliu de investiții cu scopul final de a maximiza randamentele investiționale, a spus Alexandru Bonea, CEO Meta Estate Trust.

La finalul lunii aprilie, compania a primit de asemenea aprobarea acționarilor pentru a demara un program de răscumpărare de acțiuni a cărui intenție este de a crește atât lichiditatea în piață a acțiunilor MET cât și valoarea de tranzacționare, pentru a diminua discount-ul între valoarea curentă din piață de capital și valoarea unitară a activului net. Acest program este prevăzut să înceapă în a două parte a anului 2024, odată cu disponibilități financiare realizate din vânzări de unități sau exit din proiectele imobiliare.

O altă noutate anunțată de Meta Estate Trust este vizarea unor proiecte investiționale ce sunt analizate cu o potențială finanțare dintr-o emisiune de obligațiuni.

În ceea ce privește litigiile în care Meta Estate Trust este angajată, compania a contractat case de avocatură reputabile care vor susține poziția MET. Compania va comunica acționarilor constant evoluția litigiilor prin rapoarte curente, în funcție de stadiile lor și termenele de judecată.

TeraPlast își majorează puternic capitalul pentru finanțarea planurilor de dezvoltare CITEȘTE ȘI TeraPlast își majorează puternic capitalul pentru finanțarea planurilor de dezvoltare

Meta Estate Trust este o companie tip holding, cu activitate în sectorul imobiliar, fondată în martie 2021 de un grup de antreprenori români cu experiență în real estate și piața de capital. Din 29 august 2022, Meta Estate Trust este listată la Bursa de Valori București, în piața AeRO, având simbolul bursier MET. Începând cu data de 20 martie 2023, acțiunea MET este inclusă în indicele BETAeRO.

viewscnt
Afla mai multe despre
meta estate trust
imobiliare