Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața cimentului

Consiliul Concurenței a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere pe piața cimentului
Profit.ro
Profit.ro
scris 24 oct 2018

Consiliul Concurenței a anunțat miercuri că a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere anticoncurențială pe piața cimentului, între Holcim, CRH Ciment și HeidelbergCement.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

Autoritatea suspectează că înțelegerea s-ar fi realizat prin împărțirea pieței producției și comercializării cimentului din România, din perspectiva cotelor de piață și/sau produselor oferite pe piață, limitarea sau controlul producției, comercializării, dezvoltării tehnice sau investițiilor, scrie News.ro.

Acestea ar putea fi corelate, potrivit autorității, cu posibila coordonare a politicii de formare a prețurilor practicate de întreprinderile implicate, începând cu anul 2010.

Efectul concurenței cu Airbnb și Booking și al efervescenței pe piață: proprietarii hotelurilor vechi încep din nou, după criză, să investească în remodelări de camere. De ce un hostel are note mai mari ca un hotel de 4 stele CITEȘTE ȘI Efectul concurenței cu Airbnb și Booking și al efervescenței pe piață: proprietarii hotelurilor vechi încep din nou, după criză, să investească în remodelări de camere. De ce un hostel are note mai mari ca un hotel de 4 stele

”În cadrul acestei investigații, Consiliul Concurenței a desfășurat inspecții inopinate la sediile companiilor investigate, iar documentele ridicate se află în analiza autorității de concurență, în cadrul procedurii specifice de investigatie”, se arată în comunicat.

În situația în care Consiliul Concurenței va constata încălcarea regulilor de concurență, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri. Însă, companiile care cooperează cu autoritatea de concurență, în cadrul programului de clemență, pot obține imunitate la amendă sau reduceri substanțiale ale amenzilor.

”Inspecțiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigației, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunțare a Consiliului Concurenței în ceea ce privește existența unei încălcări a Legii Concurenței”, se arată în comunicat.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
holcim
heidelbergcement