Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Immofinanz vrea să preia controlul asupra S Immo

Consiliul Concurenței analizează tranzacția prin care Immofinanz vrea să preia controlul asupra S Immo
Profit.ro
Profit.ro
scris 10 iul 2018

Consiliul Concurenței a anunțat că analizează tranzacția prin care dezvoltatorul imobiliar austriac Immofinanz intenționează să preia controlul asupra S Immo, operațiunea propusă fiind o concentrare economică ce depășește pragurile valorice prevăzute de lege.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Dezvoltatorul austriac Immofinanz a semnat în luna aprilie un act pentru cumpărarea a 29,1% din acțiunile companiei S IMMO, într-o tranzacție de aproximativ 390 milioane euro.

Immofinanz este un grup imobiliar comercial care își concentrează activitatea pe segmentele de retail și birouri în șapte piețe principale din Europa: Austria, Germania, Cehia, Slovacia, Ungaria, România și Polonia.

Tranzacția prin care Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, cumpără Militari Shopping Center, a fost finalizată. Atrium renunță, astfel, la România. Cea mai importantă tranzacție retail din 2014 CITEȘTE ȘI Tranzacția prin care Mas Real Estate, fond de investiții din Africa de Sud, cumpără Militari Shopping Center, a fost finalizată. Atrium renunță, astfel, la România. Cea mai importantă tranzacție retail din 2014

Grupul deține un portofoliu imobiliar de aproximativ 4,1 miliarde de euro (fără activele din Rusia), ce cuprinde peste 240 de proprietăți. Immofinanz este listată la bursele de valori din Viena (fiind inclusă în indicele ATX – Austrian Traded Index) și din Varșovia.

CA Immo și Immofinanz sunt printre cei mai mari jucători de pe piața de profil din România, cu proiecte atât în zona de retail, cât și de birouri. Cumulat, cele două companii dețin circa 15% din spațiile de birouri de pe piața locală, estimată la 2,1 milioane de metri pătrați.

În România, portofoliul de retail al Immofinanz include patru centre comerciale Vivo!, în Cluj-Napoca, Constanța, Baia Mare și Pitești, care sunt în prezent complet ocupate și au o suprafață închiriabilă totală de 147.000 metri pătrați.

viewscnt
Afla mai multe despre
consiliul concurentei
immofinanz
s immo