Coworking - The Business Factory – un model de business de succes la Brașov în Coresi Business Campus

Coworking - The Business Factory – un model de business de succes la Brașov în Coresi Business Campus
Parteneri Profit.ro
Parteneri Profit.ro
scris 25 oct 2022

În anul 1999, designerul de jocuri Bernie DeKoven a folosit pentru prima dată termenul de coworking pentru a defini un nou mediu de lucru colaborativ care putea oferi o serie de opțiuni pentru a răspunde nevoilor individuale ale persoanelor ce lucrau în același spațiu. A durat însă ceva timp până când mediul de coworking să se contureze, primele spații disponibile pentru închiriere pentru câteva zile sau ore apărând 6 ani mai târziu în San Francisco. Tot în aceeași perioadă, scena coworking-ului se definea în Europa în cafeneaua berlineză St. Oberholz, care oferea oaspeților săi acces gratuit la internet. Conceptul s-a extins, ulterior, în toată lumea, iar între 2006 și 2015, numărul spațiilor de coworking s-a dublat anual.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Și în România, mai ales în ultimii ani, fenomenul a luat amploare, țara noastră găzduind hub-uri de birouri în cele mai mari orașe ale țării, printre care și Brașovul.

The Business Factory, hub-ul creativ de coworking lansat de Ceetrus în Coresi Business Campus s-a bucurat de succes încă de la inaugurarea sa acum doi ani, locurile disponibile ocupându-se rapid. Astfel, dezvoltatorul Cartier Coresi – cel mai amplu proiect de regenerare urbană al României – a extins proiectul, dublând în 2022 suprafața spațiilor de birouri la aproximativ 3000 mp și peste 250 spații de birouri de diverse dimensiuni, după o investiție totală de peste 1,3 milioane de euro.  Acesta este amplasat la parterul clădirii de birouri H1, o clădire de clasa A, cu o suprafață de 15.000 de metri pătrați, parte din Coresi Business Campus Brașov, unde sunt găzduite atât companii naționale, cât și internaționale.

The Business Factory, cu un design utramodern, dotări și aparatură de ultimă generație,  reprezintă locul unde lucrează laolaltă freelanceri, antreprenori, angajați la diverse companii, consultanți, specialiști etc. care împart echipamente, dar uneori și idei și expertiza în diverse domenii.

„Pentru o agenție care are nevoie de un boost continuu de creativitate, spațiul coworking ne oferă exact asta. Un lucru fain despre The Business Factory este că oricând poți să pui munca ”pe hold”, să socializezi, să profiți de cafenelele și restaurantele de lângă clădire și să revii cu noi forțe și mai ales cu inspirație. La Coworking, când e de muncit, muncește toată lumea - când e pauză, avem timp de networking si relaxare :) ”, ne spune Alexandru Vițalariu, Managing Partner @ Grin.

Coworking - The Business Factory – un model de business de succes la Brașov în Coresi Business Campus

Spațiile de coworking din Coresi Business Campus oferă cadrul ideal de lucru pentru persoanele care apreciază creativitatea, un stil de lucru flexibil, libertatea de acțiune și socializarea pentru că îmbină independența caracteristică liber-profesioniștilor cu familiaritatea și sentimentul de comunitate specifice unui birou clasic.

„Coworking este despre networking, energie, proiecte faine și colegi interesanți. E despre creativitate și inovație, ideile curg mult mai ușor aici decât acasă. Ai tot ce-ți trebuie ca să ai succes: cafea bună, internet rapid, săli de ședință elegante și silențioase. Pentru mine, a fost cea mai bună alegere” declară Ioana Bran, coordonator companie training și dezvoltare organizațională

Proiectul a vizat, în primă fază, să contribuie la dezvoltarea mediului de business, a mediului antreprenorial și a leadership-ului local prin facilitarea networking-ului între coworkeri în cadrul evenimentelor tematice. Ulterior, formula s-a dovedit de succes, conceptul aducând laolaltă întreprinzători din toată țara și din străinătate, dar și oferind o alternativă de organizare a unor departamente pentru marile companii.

„În Miele Smart Home Development Center folosim un loc de muncă cu flexibilitate totală, concentrat pe valoarea adusă oamenilor și proiectelor, și nu pe locație și timp fix. Am decis să îmbunătățim experiența angajaților și le-am oferit colegilor o alternativă de a lucra în colaborare și de a fi aproape de casele lor. Așa am intrat în The Business Factory Coworking, o locație care a îmbunătățit locul de muncă și colaborarea oamenilor în echipele de dezvoltare Miele. Apreciem facilitățile moderne, concepute pentru activități de colaborare, în probabil cel mai bun campus tehnologic din Brașov. 

Odată cu extinderea capacităților de dezvoltare Miele în Brașov, începând cu iulie 2022, am decis să triplăm capacitatea de birouri în The Business Factory. Miele se dezvoltă în The Business Factory și prin aceasta le oferim colegilor o nouă perspectivă spre a avea cea mai bună experiență de angajat! ” afirmă Răzvan Ciolacu, Director Software Technology, Miele Smart Home/Electronics.

Coworking - The Business Factory – un model de business de succes la Brașov în Coresi Business Campus

Profesioniștii care se regăsesc în spațiul de coworking de la The Business Factory au toată libertatea de a-și pune amprenta personală, de a genera plus valoare și de a finaliza proiecte profesionale de succes, cu atât mai mult cu cât acest spațiu este integrat în ecosistemul celui mai mare proiect de regenerare urbană, Cartier Coresi, un cartier cu multiple funcționalități: zonă de birouri, centru comercial regional, zonă rezidențială, spațiu de coworking, community hub și hotel.

Coresi Business Campus, cu o suprafață de 60 000 de mp, oferă companiilor un spațiu versatil și flexibil pentru a lucra cu diverse servicii și facilități. Întregul ansamblu creează oportunități de a lucra într-un spațiu menit să atragă și să păstreze talentele, campusul având spații pentru recreere și activități sportive și o agendă bogată de evenimente și proiecte comunitare.

Într-un astfel de cadru, într-un timp foarte scurt, The Business Factory a pus bazele unei noi comunități de business în plină expansiune la Brașov.

Ce facilități oferă The Business Factory din Coresi Business Campus?

- Birouri cu compartimentare flexibilă, design, ergonomie în clădire de birouri de clasă A

- Spații de lucru comune

- Acces 24/7

- Locuri de parcare

- Săli de conferințe și/sau de ședințe rezervabile/închiriabile

- Wifi

- Aparate multifuncționale disponibile la comun

- Bucătării și grupuri sanitare comune cu costuri administrative incluse

- Zonă de lounge pentru recreere și întâlniri informale

- Bibliotecă cu cărți de business, management, finanțe și dezvoltare personală

- Zonă outdoor recreativă cu terenuri de baschet, mese de ping-pong etc.

Cu această gamă largă de servicii incluse, experții din sectorul de afaceri anticipează că mediile de coworking reprezintă, de fapt, viitorul muncii în aproape toate sectoarele de activitate. Deși spațiile de coworking vizează în primul rând antreprenori, consultanți, ONG-uri, designeri etc. și marile companii au creat medii colaborative de coworking pentru a încuraja angajamentul și creativitatea în rândul angajaților lor și pentru a spori productivitatea generală.

Pentru Ceetrus, The Business Factory reprezintă un proiect inovativ dedicat comunității de business, o nouă componentă în Cartier Coresi, care completează cu succes masterplanul proiectat pe principiile sustenabilității și a unei dezvoltări durabile în inima Brașovului.

The best way to work is to cowork!

Extra info

Ceetrus a luat ființă în România în ianuarie 2012 și deține un portofoliu de 23 de centre comerciale la nivel național și proiectul cu funcțiuni mixte Cartier Coresi – cel mai mare proiect de regenerare urbană din țară.

Cartier Coresi integrează unitatea celor trei entități dezvoltate de Ceetrus: Coresi Shopping Resort, Coresi Avantgarden (alături de Kasper Development) și Coresi Business Campus (alături de Ascenta). Scopul nostru este ca acesta să devină un loc de întâlnire între inovație, curaj antreprenorial și atitudine comunitară în sprijinul oamenilor. Proiectul Coresi, dezvoltat pe 120 de hectare, reunește zilnic, într-un eco-sistem integrat, peste 10 000 de oameni care lucrează sau locuiesc Cartier Coresi, iar misiunea asumată de Ceetrus este de a dezvolta și anima cartierul în armonie cu orașul și cu regiunea prin îmbunătățirea mixului de funcționalități și de experiențe de viață în cartier în următorii ani.

Cartier Coresi a fost realizat atât prin întinerirea vechilor clădiri industriale, cât și prin crearea de noi repere, fiind primul proiect multifuncțional de o asemenea anvergură, aducând împreună, într-un interval de 10 ani, funcțiuni comerciale, rezidențiale, birouri, divertisment, spații comunitare și spații publice, care valorifică și multiplică oportunitățile locale.

În ianuarie 2021, grupul francez deținut de familia Mulliez a anuțat crearea companiei de servicii Nhood, care acționează în numele companiilor Asociației Familiale Mulliez - printre care și Ceetrus.

viewscnt
Afla mai multe despre
coworking
brasov
coresi