Creșterea prețurilor proprietăților imobiliare din Dubai ar putea încetini

Creșterea prețurilor proprietăților imobiliare din Dubai ar putea încetini
Profit.ro
Profit.ro
scris 16 ian 2023

Prețurile proprietăților rezidențiale din Dubai sunt așteptate să crească într-un ritm mai lent în 2023, după un an record, care a înregistrat o creștere de peste 60% a totalului de unități vândute, potrivit uneia dintre cele mai mari firme de consultanță imobiliară din oraș, transmite Reuters.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
23 mai - Maratonul Fondurilor Europene
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Prețurile ar urma să crească cu aproximativ 5% în acest an, după ce au avansat cu 11% în 2022, ceea ce în sine a fost o încetinire de la o creștere de 21% în 2021, a declarat pentru Reuters Richard Waind, director general al grupului Betterhomes.

Șeful ANAF, despre cei care câștigă bani din rețelele de socializare: Sunt multe milioane de lei pe care le-am luat anul trecut de la cei care nu au declarat aceste venituri CITEȘTE ȘI Șeful ANAF, despre cei care câștigă bani din rețelele de socializare: Sunt multe milioane de lei pe care le-am luat anul trecut de la cei care nu au declarat aceste venituri

”Ratele (mai mari) ale dobânzilor nu au eliminat cererea de bază. Dar cu siguranță au un impact asupra dorinței și capacității oamenilor de a plăti mai mult pentru proprietăți”, a spus Waind, care a spus că piața a acceptat totuși dobânzi în creștere și un dolar puternic, scrie News.ro.

”Suntem, evident, mai puțin expuși la ratele dobânzilor aici datorită prevalenței achizițiilor în numerar. Deci, în Marea Britanie, SUA, achizițiile în numerar sunt undeva între 20% și 40% din toate tranzacțiile. Aici, ponderea este de aproximativ 70%”, a adăugat el.

Sectorul imobiliar din Dubai a crescut în 2020, când s-a deschis din nou în timpul pandemiei, înaintea majorității orașelor mari și pe măsură ce cumpărătorii bogați au achiziționat proprietăți de lux, stimulând un sector care a fost lent de la prăbușirea prețului petrolului din 2014-15.

Rușii au fost cei mai buni cumpărători nerezidenți ai Betterhomes în 2022, reprezentând 15% din tranzacții, urmați de britanici cu 12%, indieni cu 11%, italieni cu 7% și francezi cu 4%.

Cumpărătorii din Pakistan au ocupat locul șase, Libanul pe locul șapte, China pe locul opt, Statele Unite și Canada pe locul nouă și Kârgâzstan pe locul 10, a spus Betterhomes într-un raport.

Rușii au venit după războiul din Ucraina și și-au luat proprietăți în unele dintre cele mai căutate zone din Dubai, cum ar fi Palm Jumeirah și Downtown.

Dintre rezidenții din Dubai, indienii au fost cei mai buni cumpărători, urmați de britanici, ruși, italieni și canadieni.

Străinii reprezintă majoritatea populației din Emiratele Arabe Unite.

Vânzările de apartamente au crescut cu 73% anul trecut, în termeni de volum, în timp ce vilele - care au condus începutul redresării în 2020 - au înregistrat o creștere de doar 3% a volumelor, ”în principal din cauza lipsei de ofertă”, a spus Betterhomes în raport.

Preocupările cu privire la supraofertă au afectat de mult sectorul, care a cunoscut spargerea unei bule imobiliare în 2009-2010, ceea ce a făcut ca prețurile să scadă cu mai mult de jumătate.

Anul trecut, au fost adăugate 34.000 de unități noi, potrivit Betterhomes. Waind se așteaptă la 30.000-35.000 de unități noi în 2023, ceea ce consideră a fi ”o lipsă de ofertă pe această piață cu populație în creștere”.

viewscnt
Afla mai multe despre
imobiliare
dubai