Curtea de Apel București a anulat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 care permitea betonarea mai multor spații verzi, printre care Parcul Brâncuși

Curtea de Apel București a anulat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 care permitea betonarea mai multor spații verzi, printre care Parcul Brâncuși
Profit.ro
Profit.ro
scris 30 nov 2021

Curtea de Apel București a anulat  Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 care permitea betonarea mai multor spații verzi. Procesul a fost intentat de mai muți cetățeni, iar decizia este definitivă. Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3 a fost elaborat de Primăria Sector 3 și aprobat de Consiliul General în ianuarie 2019. Documentul stabilea ce se poate construi pe fiecare teren în parte, ce parcele au statutul de spațiu verde și cum este protejat patrimoniul.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

HotNews.ro a scris încă din faza de dezbatere publică și apoi la aprobare că PUZ-ul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Totodată permitea construirea de blocuri între case, în mai multe zone din Sectorul 3, scrie Hotnews.ro.

INEDIT VIDEO Uganda își pierde principalul aeroport în fața Chinei, pentru un împrumut CITEȘTE ȘI INEDIT VIDEO Uganda își pierde principalul aeroport în fața Chinei, pentru un împrumut

”Respinge ca nefondate excepțiile tardivității, nulității, inadmisibilității și lipsei de interes în formularea recursului împotriva încheierii de ședință din data de 23.10.2020. Respinge recursul formulat de intervenienții Ene Gabriel Ionel și Ene Andreea Raluca împotriva încheierii de ședință din data de 23.10.2020 ca nefondat. Constată neavenit recursul promovat de recurenții-intervenienți Ene Gabriel Ionel și Ene Andreea Raluca împotriva sentinței civile nr. 688/04.02.2021. Constată neavenit recursul promovat de recurenții-intervenienți Sectorul 3 al Municipiului București și Primarul Sectorului 3 împotriva sentinței civile nr. 688/04.02.2021”, este decizia Curții de Apel București.

Tribunalul București a anulat PUZ-ul pe 4 februarie 2021. Potrivit datelor de pe portalul instanțelor, PUZ-ul a fost atacat în instanță de mai mulți cetățeni.

Pe scurt, decizia Tribunalului este următoarea:

”Admite în rest cererea de anulare a Deciziei etapei de încadrare nr. 3/28.01.2019 a Agenției pentru Protecția Mediului București a HCGMB nr. 49/31.01.2019 formulată de reclamantul Tudor Valentin în contradictoriu cu pârâții Agenția pentru Protecția Mediului București, Consiliul General al Municipiului București și Primarul Municipiului București. (...)Admite în rest cererile conexe (dosar nr. 37229/3/2019 și dosar nr. 23563/3/2020) având ca obiect anulare HCGMB nr. 49/31.01.2019 formulate de reclamanții Rizescu Roxana-Ecaterina, Enache Stere, Husch Mihai, Popescu Marius și Ilie Vlad în contradictoriu cu pârâtul Consiliul General al Municipiului București. (...) Anulează Decizia etapei de încadrare nr. 3/28.01.2019 emisă de Agenția pentru Protecția Mediului București și a HCGMB nr. 49/31.01.2019. Anulează HCGMB 49/31.01.2019 privind aprobarea PUZ Coordonator Sector 3 București. (...) Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul București – Secția a II-a de Contencios Administrativ și Fiscal”.

Majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București a aprobat pe 31 ianuarie 2019 Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3.

HotNews.ro a scris încă din faza de dezbatere publică și apoi la aprobare că PUZ-ul permite construirea unor blocuri de 10 etaje în Parcul C-tin Brâncuși și menține regulamentul care permite edificarea unor blocuri de până la 45 m înălțime pe bucata retrocedată în Parcul IOR. Planul urbanistic este elaborat de Primăria Sector 3.

Și Planul Urbanistic al Sectorului 6, anulat în instanță.

Pe 26 februarie 2021, majoritatea PNL-USR din Consiliul General, la propunerea primarului Nicușor Dan, a aprobat suspendarea cu 1 an a Planurilor Urbanistice Zonale pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6.

viewscnt
Afla mai multe despre
curtea de apel bucurești
planul urbanistic coordonator al sectorului 3