Dezvoltatorii imobiliari pariază pe provincie. Capitala nu mai este văzută cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare

Dezvoltatorii imobiliari pariază pe provincie. Capitala nu mai este văzută cea mai importantă piață pentru investiții în imobiliare
Profit.ro
Profit.ro
scris 26 mai 2017

În cadrul ediției de primăvară a tIMOn, care se desfășoară în aceste zile la Arena Națională, dezvoltatorii promovează proiecte imobiliare și în alte orașe decât București. 

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

După Capitală, cel mai atractiv oraș pentru construirea unor noi ansambluri este Cluj-Napoca, unde piața imobiliară este similară atât din punct de vedere al prețurilor pe metrul pătrat, cât și din punct de vedere al cererii pentru locuințe noi.

Imoteca anunță dezvoltarea în perioada următoare mai multor proiecte rezidențiale în Cluj-Napoca, dar și la Constanța, oraș care a câștigat o valoare de piață a locuințelor mai mare datorită turismului din zonă. Interesul pentru locuințe situate mai ales în apropiere de stațiunea Mamaia a crescut substanțial în ultimii ani.

Unul dintre dezvoltatorii care a construit în București locuințe noi și care a decis să investească acum în alt oraș este Onix. Dezvoltatorul vinde la tIMOn locuințe în Mamaia Nord, prin proiectul Onix Blue Mamaia Nord, în total fiind vorba despre 400 de garsoniere și apartamente cu 2 camere dispuse în cinci blocuri. 

BNR semnalează, în premieră, riscul creșterii accelerate a prețurilor imobiliare CITEȘTE ȘI BNR semnalează, în premieră, riscul creșterii accelerate a prețurilor imobiliare

Brașovul este un alt oraș important pe harta investițiilor pe care dezvoltatorii l-au ales pentru construcția de locuințe în provincie. Este un oraș turistic, dezvoltat din punct de vedere economic, iar Coldwell vine la târg cu cinci proiecte pe care le va vinde la această ediție. Este vorba în general despre proiecte premium, dezvoltate în zona centrală a orașului. Printre acestea fiind Bobalna Residence cu 16 unități, Brașov One and Only cu 16 boutique apartamente și Transilvania residence cu 46 de apartamente.

Tot în Brașov, Sânpetru Residence vinde 700 de locuințe. Signature Real Estate, cu capital româno-anglo-american, va termina construcția ansamblului de 195 de apartamente în toamna anului 2017, după o investiție de 14 milioane de euro. 

Pe Valea Prahovei, cererea în zonă este în special cu scopul de investiție. În cadrul tIMOn, agenția imobiliară Mervani aduce în premieră mai multe locuințe de vânzare și de închiriere în stațiuni montane precum: Azuga, Bușteni sau Sinaia. Cel mai ieftin se vând căsuțele mobile de vacanță, construite din lemn, cu prețuri care pornesc de la 9.700 de euro.

viewscnt
Afla mai multe despre
timon
investitii imobiliare
case noi