Se construiește masiv. Drumul Taberei, Mihai Bravu, Politehnica, Otopeni și Corbeanca vor arăta complet diferit în scurt timp

Se construiește masiv. Drumul Taberei, Mihai Bravu, Politehnica, Otopeni și Corbeanca vor arăta complet diferit în scurt timp
Liviu Iancu
Liviu Iancu
scris 25 mai 2017

Bucureștiul își va schimba înfățișarea în următorii ani, după cum arată planurile dezvoltatorilor imobiliari. Dacă luăm în calcul proiectele de construcții de locuințe anunțate deja, Drumul Taberei, Mihai Bravu, Politehnica, dar și Otopeni și Corbeanca vor arăta complet diferit în scurt timp.

Evenimente:
21 martie - Maraton Profit News TV Economia Sustenabila (ediția a II-a) – cu sprijinul: ACUE, Auchan, Liberty, OMV Petrom, Romgaz, Tinmar Energy, Transgaz, Hidroelectrica, Borsec, Nuclearelectrica
26 martie - Maraton Medika TV Inovație în estetică - cu sprijinul: Regina Maria
28 martie - Eveniment Profit.ro IMM (ediția a IV-a) - cu sprijinul: CEC Bank, Raiffeisen Bank, Porsche Finance Group Romania (Sharetoo - Abonamentul Auto), UniCredit Bank, Garanti BBVA și REI Grup

Urmărește-ne și pe Google News

Zona de Nord a Capitalei suscită interesul tot mai multor investitori pentru construcția proiectelor rezidențiale, în special în localitățile aflate la cel mult 15 kilometri distanță de București. Interesul dezvoltatorilor imobiliari este mai mare pentru zonele apropiate de Pipera, iar aici apar doi poli de locuințe accesibile: Otopeni și Corbeanca, două zone unde cererea a tot crescut în ultimii doi ani. Acest lucru se reflectă în lansările de noi proiecte, prezentate în premieră la ediția de primăvară a târgului imobiliar tIMOn, care se desfășoară în perioada 25-28 mai, la Arena Națională.

În zona de Nord a Capitalei s-au tot construit clădiri de birouri, iar acest lucru duce automat la creșterea cererii pentru locuințe în zonă. Dar nu toți cei care lucrează în partea de Nord își permit să cumpere o locuință aici, astfel că aleg să iasă din oraș și să se mute la 10 minute distanță, crede Vlad Vlăsceanu, director tIMOn.

Odată cu dezoltarea infrastructurii, durata pentru a ajunge de pe DN1 la intrare în București a scăzut considerabil. "De fapt, faci mai puțin din Corbeanca sau Otopeni până în Băneasa decât din orice alt cartier din Capitală. În plus aici locuințele sunt și la jumătate de preț față de cele din București. Se creează astfel doi poli de locuințe accesibile, densitatea urmând sa dicteze standardul de viață în anii viitori", a arătat acesta.

După declanșarea crizei, dezvoltatorii care cumpăraseră terenuri în zona Otopeni au decis să renunțe la investiții pentru o perioadă întrucât cererea se prăbușise, la fel și prețul locuințelor.  Apartamentele ajunseseră să se vândă la mai puțin de jumătate față de anul de vârf, 2008. Cei care au așteptat să se reîntoarcă perioada bună pentru investiție au decis că acum este cel mai bun moment pentru începerea construcțiilor, iar acestora li s-au adăugat și alți dezvoltatori noi.

La ce stratageme apelează dezvoltatorii de locuințe pentru clienți: Apă plată pe viață, piscină cadou și excursii de 5 stele CITEȘTE ȘI La ce stratageme apelează dezvoltatorii de locuințe pentru clienți: Apă plată pe viață, piscină cadou și excursii de 5 stele

O parte dintre acești investitori vor prezenta locuințele pe care le au disponibile spre vânzare. The Concept vine la târg cu proiectul Toscana Residencial Park aflat în Otopeni, un ansamblu rezidențial care are disponibile spre vânzare 223 de apartamente cu 2 și 3 camere, prețurile începând de la 43.600 de euro. Încă 500 de apartamente sunt puse la dispoziția celor interesați și în ansamblul Felicity, aflat la 6 kilometri de București, foarte aproape de zona Băneasa, prețurile promovate de agentul exclusiv Coldwell fiind cele mai mici din Nordul Capitalei – de la 59.400 euro + TVA. 

Un alt investitor care a luat pulsul pieței în zonă și a decis că este bine să construiască vile între Tunari și Otopeni este Gindi Group în parteneriat cu Real-Sol. Proiectul imobiliar se numește Joya Residence și va fi lansat în premieră în cadrul tIMOn. Ansamblul este compus din 8 clădiri, fiecare având între 8 și 10 vile înșiruite. În total fiind vorba despre 71 de vile, cu o investiție de 8 milioane de euro. Pe perioada târgului un tip de vilă se va vinde cu 69.000 E + TVA, iar primii 15 cumpărători primesc un loc de parcare gratuit și un voucher de la Mobexpert în valoare de 2.000 Euro.

Ideea de a construi vile în această zonă a venit ca urmare a evoluției pieței imobiliare. În zona Tunari-Pipera-Barbu Văcărescu-Băneasa este un adevărat centru de business, cu multe clădiri de birouri. "Bineînțeles că angajații vor să se mute undeva pe aproape să nu petreacă mult timp în trafic. Așa că aleg localitățile din imediata apropiere a Capitalei, astfel reduc considerabil timpul petrecut în trafic. În plus, cu banii pe care i-ai plăti pe o garsonieră în Băneasa, poți cumpăra o vilă în Otopeni sau Tunari", a declarat Ștefan Cremene, Real Sol.

Centrul Bucureștiului, unde terenuri de vânzare se găsesc mai greu și majoritatea sunt de dimeniuni mici, găzduiește proiecte din ce in ce mai interesante: cu arhitectura unică, denumiri exotice, finisaje de lux și prețuri între 100.000 de euro și 3.500.000 de euro, aceste ansambluri de maximum 20 de apartamente ajung să aiba proprietari speciali. La aproape doi ani de cand a lansat conceptul, Imoteca a reusit sa vanda cea mai mare parte a acestor blocuri și să își aducă în portofoliu alte două, în zonele Unirii si Baneasa : Equilibrium Residence și Buena Vista Residential.

Semn că Bucureștiul a devenit un oraș extrem de interesant pentru străini este și faptul că încep să se construiască blocuri cu scopul de a fi închiriate. Nu este vorba de locuințe ieftine, ci de un ansamblu pe care dezvoltatorul nu intenționează să-l vândă, ci să-l închirieze. "Este vorba de un bloc de 11 apartamente exclusiviste, situat pe strada Caragiale, aproape de Grădina Icoanei. Imoteca îl va promova sub numele de Charlton Mansion, este o clădire extrem de cochetă, iar apartamentele se vor închiria cu prețuri între 500 €/luna pentru o garsonieră și 2.000 €/lună pentru un apartament cu 4 camere", spune Rafaela Nebreda, de la agenția imobiliară Imoteca.

Târgul Imobiliar Național tIMOn găzduiește 300 de ansambluri rezidențiale românești, cu aproximativ 30.000 de unități locative noi, precum și câteva mii de proprietăți in UK, Bulgaria, Spania și Arabia Saudita. tIMOn se va desfășura în perioada 25-28 mai 2017, la Arena Națională, intrarea VIP dinspre Maior Coravu, între orele 10.00 si 20.00. Prețul unui bilet este 10 lei, dar vizitatorii au putut  downloada invitația gratuită, înainte de începerea evenimentului.

viewscnt
Afla mai multe despre
constructii bucuresti
blocuri noi
timon