Dezvoltatorul american de proiecte industriale și de logistică Panattoni intră în România

Dezvoltatorul american de proiecte industriale și de logistică Panattoni intră în România
Profit.ro
Profit.ro
scris 11 dec 2015

Dezvoltatorul american de proiecte industriale și de logistică Panattoni intră pe piața românească prin deschiderea unui birou la București, condus de Muler Onofrei, fost șef al altui operator american de spații de logistică, Prologis, care anul acesta a ieșit din România.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

23 aprilie - Profit News TV - Maratonul de Educație Financiară. Parteneri: 123 Credit, ARB, BCR, BRD, CEC Bank, PAID, UNSAR, XTB
25 aprilie - MedikaTV - Maratonul Sănătatea Digestiei
27 mai - Eveniment Profit.ro Real Estate (ediţia a IV-a) - Piața imobiliară românească sub aspectul crizei occidentale

Onofrei a fost directorul pentru România al Prologis în 2006-2007. Anterior recrutării de către Panattoni, a lucrat ca managing director al dezvoltatorului  austriac Soravia în România, proprietarul clădirii de birouri Metropolis din București.

Divizia din Europa a dezvoltatorului, Panattoni Europe, este prezentă deja în Polonia, Cehia și Germania.

Pentru început, planurile Panattoni în România vizează dezvoltarea atât de parcuri industriale ”build to suit” (la cerere), cât și proiecte construite speculativ, dedicate mai multor chiriași.

Directorul pentru Europa al dezvoltatorului, Robert Dobrzycki a declarat presei poloneze că piața românească diferă de cea din Cehia, Polonia sau Germania și de aceea este nevoie de o abordare diferită.

”Nu sunt același tip de operațiuni pe care le avem în alte piețe. România va fi una dintre prioritățile Panattoni în 2016”, a spus Dobrzycki, menționând că este prea devreme să ofere detalii despre intrarea pe piață. El a precizat că achiziția de proiecte existente nu este prima opțiune de intrare în România.

”Istoric, noi preferăm să dezvoltăm. Acesta este principala noastră abilitate”, a mai spus Dobrzycki.

Piața industrială și de logistică a intrat în atenția investitorilor în ultimii ani. Cel mai activ dintre aceștia a fost compania olandeză CTP, care a devenit, în acest an, cel mai mare proprietar de spații logistice din țară, acumulând o suprafață de peste 340.000 metri pătrați, la șapte ani de la intrarea pe piață, prin achiziția mai multor terenuri.

Cele mai noi achiziții ale CTP sunt parcul industrial Bucharest West, dezvoltat de Portland Trust, și un teren de 20 de hectare lângă autostrada spre Pitești, cumpărat de la investitori italieni.

Pe lângă Bucharest West, compania a mai cumpărat patru parcuri logistice, plus circa 90 de hectare de teren pentru extinderea acestora sau construirea altora noi.

Recent, și investitorul imobiliar belgian Vabeld a cumpărat de la foștii acționari ai Cefin Real Estate, diviza imobiliară a grupului italian Cefin, două depozite logistice amplasate la ieșirea din București spre Pitești, după ce la începutul anului au cumpărat 15 hectare de teren, tot în apropiere de Autostrada A1.

Panattoni a dezvoltat mai mult de 18,5 milioane de metri pătrați de spații industriale în lume.

Panattoni Europe este unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spații industriale și logistice din Europa, cu 2,8 milioane de spații construite și birouri în Polonia, Marea Britanie, Cehia, Franța, Italia, Spania, Luxemburg, Germania și Olanda.

viewscnt
Afla mai multe despre
panattoni
muler onofrei
romania