Dezvoltatorul imobiliar Impact îl înlocuiește pe polonezul Bartosz Puzdrowski la șefia executivă cu un fost angajat al EY și KazMunayGas

Dezvoltatorul imobiliar Impact îl înlocuiește pe polonezul Bartosz Puzdrowski la șefia executivă cu un fost angajat al EY și KazMunayGas

Polonezul Bartosz Puzdrowski părăsește șefia executivă a Impact pe care a deținut-o pentru un an și jumătate

scris 22 ian 2018

Bogdan Oșlobeanu, specializat pe management de proiecte industriale, a fost numit cu un mandat de 4 ani în funcția de director general al Impact Developer & Contractor. El îl înlocuiește pe polonezul Bartosz Puzdrowski, care rămâne doar consultant extern.

Când Bursa de Valori București l-a înlocuit pe Ludwik Sobolewski din funcția de director general cu Adrian Tănase, fost administrator de pensii la NN, reprezentanții instituției au spus că vor să pună un român care să cunoască foarte bine piața de capital, după 4 ani de “experiment polonez”.

S-a dovedit a nu fi doar un caz singular. Între timp, Greg Konieczny de la compania de administrare americană Franklin Templeton a predat după 7 ani frâiele conducerii sud-africanului Johan Meyer, iar acum compania Impact Developer & Contractor (IMP) anunță că îl înlocuiește pe propriul ei polonez. Bartosz Puzdrowski părăsește poziția de director general pe care o ocupă din vara anului 2016 și pe care i-o cedează lui Bogdan Oșlobeanu, care a primit un mandat de 4 ani, începând de la 1 martie, și care ar urma să expire astfel la finalul lunii februarie 2022.

One Office Properties, controlată de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, semnează cu CEC pentru 12 milioane euro. Cei doi investitori au început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii și au cumpărat North Gate CITEȘTE ȘI One Office Properties, controlată de Andrei Diaconescu și Victor Căpitanu, semnează cu CEC pentru 12 milioane euro. Cei doi investitori au început construcția unui proiect exclusivist în Primăverii și au cumpărat North Gate

Puzdrowski va continua să susțină dezvoltarea societății Impact, în calitate de consultant extern, spune un comunicat al emitentului remis Bursei de Valori București la finalul ședinței de tranzacționare de astăzi.

Oșlobeanu, absolvent al Universității Politehnice din București, are o experiență de 19 ani în domeniul financiar, al managementului de proiecte industriale și al derulării de proiecte de dezvoltare, lucrând anterior pentru Ernst&Young și KazMunayGas.

Impact Developer & Contractor, una dintre cele mai lovite companii listate în domeniul crizei, a avut o revenire robustă, fiind unul dintre emitenții dinamici de la BVB. Compania a atras finanțări pentru continuarea extinderii cartierului Greenfield de la Băneasa și lansarea proiectului Luxuria Domenii Residence, din apropiere de Romexpo. Impact a plasat anul trecut instrumente obligatare denominate în moneda unică europeană în valoare de 24,52 milioane euro, listate la BVB, accesând și un credit de 32,73 milioane lei de la Piraeus Bank.

Dezvoltatorul imobiliar Impact îl înlocuiește pe polonezul Bartosz Puzdrowski la șefia executivă cu un fost angajat al EY și KazMunayGas

Impact a avut anul trecut venituri totale de 194,5 milioane lei și un profit net de 29,6 milioane lei. Deși și-a sporit vânzările de locuințe cu 30%, dezvoltatorul imobiliar a raportat pentru primul semestru al acestui an un profit net cu 1,5 milioane de lei mai mic comparativ cu perioada similară a anului trecut. În primele 9 luni ale acestui an, compania a consemnat un declin de 15,78% al veniturilor din vânzările din stocul de proprietăți rezidențiale, la 93,77 milioane lei, de la 111,34 milioane lei în primele 3 trimestre ale din 2016, iar profitul net a înregistrat un picaj de 51,77%, la 13,48 milioane lei, față de 27,95 milioane lei.

La ultimul preț de la BVB de 1,1200 lei/acțiune, capitalizarea bursieră a Impact Developer & Contractor se ridică la 311,21 milioane lei (milioane euro).

viewscnt
Afla mai multe despre
impact
bvb
bursa
developer