Dezvoltatorul israelian Dimri investește 55 mil. euro în 1.000 de locuințe în Ghencea

Dezvoltatorul israelian Dimri investește 55 mil. euro în 1.000 de locuințe în Ghencea
Profit.ro
Profit.ro
scris 22 oct 2015

Dezvolatatorul israelian Dimri a reluat investițiile pe piața românescă, după o pauză de șapte ani, încurajat de programul Prima Casă și TVA redus la 5% pentru locuințe cu prețuri mai mici de 380.000 de euro. Compania va investi circa 55 de milioane de euro pentru construcția unui complex imobiliar de peste 1.000 de locuințe în Ghencea, a declarat Yossi Menner, directorul Dimri România, la deschiderea tIMOn.

Urmărește-ne și pe Google News
Evenimente

1 aprilie - Profit Health.forum Radiografia cheltuielilor din sănătate - cu sprijinul: Arpim, Bristol Meyers Squibb, Roche, Stada, MSD, UCB Pharma Romania
9 aprilie - Eveniment Profit.ro - Investiții vs Deficit: Provocări și riscuri sub impactul datoriei și deficitelor publice în creștere
23 aprilie - Maratonul de Educație Financiară

"Am început proiectul în 2008, dar din cauza crizei imobiliare am oprit construcția. Am cumpărat terenurile în 2006-2007, 10,6 hectare în Ghencea și 5 hectare în Pipera și deținem de asemenea și două terenuri în Ploiești. Am investit în total 25 de milioane de euro în aceste terenuri, achiziția fiind susținută în mare parte din bani de la bănci, față de care ne-am achitat toate obligațiile asumate în toată această perioadă", a spus Menner într-o conferință de presă.

El a arătat că în toată perioada din 2009 până acum Dimri s-a uitat la piață pentru a reîncepe proiectul, iar programul ”Prima Casă” și TVA redus de 5%, a încurajat compania să reia planurile în România.

"În 2013 am decis să reluăm proiectul din Ghencea, Dimri West Tower, iar în 2014 am început construcția primului bloc din complex. Construim complexul pe 4,1 hectare din teren. Acesta este compus din 11 clădiri, fiecare 95 de apartamente, deci vor fi în total 1.045 de unități. Investiția în primul bloc se ridică la circa 5 milioane de euro, iar dacă prețurile de construcție nu vor crește, și celelalte vor avea o investiție similară", a explicat Menner.

Proiectul va avea și un centru commercial, iar primele locuințe vor fi livrate în 2016.

Menner explică revenirea pe piața locală și prin faptul că cererea de locuințe este în creștere, iar finanțarea de la bănci este mai accesibilă.

"Tinerii nu vor să mai stea cu părinții, vor să se mute în locuințele lor. Finanțarea este mai accesibilă, dobânzile au scăzut, astfel că rata la bancă se apropie de nivelul chiriei pentru același tip de locuință. Am făcut schimbări ale conceptului față de 2008 când voiam să construim locuințe cu suprafețe mari, de 4-5 camere. Acum vom face doar apartamente cu 2 camere, disponibile însă cu mai multe dimensiuni", a afirmat reprezentantul Dimri.

Pentru terenul din Pipera, Menner spune că Dimri are în vedere, de asemenea, dezvoltarea unui complex de locuințe, acesta fiind în faza de obținere a PUZ. Terenul este amplasat în apropiere de Școala Americană. Terenul din Ploiești va fi utilizat pentru spații de retail, însă nu în viitorul foarte apropiat.

Dimri este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori imobiliari din Israel unde a construit peste 9.000 de locuințe. 

viewscnt
Afla mai multe despre
dimri
locuinte
investitie